'God nattesøvn, Mette'

Kvinder og børn venter på at forlade den berygtede fangelejr al-Hol i det nordlige Syrien. Her sidder formodede medlemmer af Islamisk Stat fanget under forhold, som menneskerettighedsgrupper kritiserer i skarpe vendinger. (Arkivfoto)
Kvinder og børn venter på at forlade den berygtede fangelejr al-Hol i det nordlige Syrien. Her sidder formodede medlemmer af Islamisk Stat fanget under forhold, som menneskerettighedsgrupper kritiserer i skarpe vendinger. (Arkivfoto)

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

I Syrien sidder knap 30 børn under 14 år i lejre, børn af danske statsborgere. Nogle af disse børn er forældreløse, og mange er syge eller underernærede.

Det, som børnene har gjort forkert, er at være født af de forkerte forældre. Mødre eller fædre, der tog nogle dumme valg. Men beder man selv om, hvem man får som mor og far?

Det er mig ubegribeligt, hvordan man som politiker kan 'begræde' og beklage, at børn af danske statsborgere sidder fanget i disse lejre, men alligevel vælger man ikke at handle. I stedet fejes medmenneskelighed af bordet baseret på komplet usaglige og uetiske argumenter.

Mette Frederiksen har ordret sagt: 'Vi har som regering truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne.'

Det er kynisme i yderste potens. Og når det kommer fra en statsminister, der bryster sig ved at være 'børnenes statsminister' og ven, klinger det endnu mere hult.

Virkeligheden er, at det ikke kan betale sig. At det er for dyrt, og at det er en afskrækkelses politik. Så lad hellere børnene rådne op. Ude af syne – ude af sind. Fy for satan.

Amnesty International er kommet med en opfordring til den danske regering om at hente børnene hjem. USA opfordrer Europa til at gøre det samme. Tyskland og Finland hentede børn hjem i denne uge. Men ikke Danmark. For 'forældrene har taget et valg på deres børns vegne.'

Men hvad når forældrene er døde? Når barnet er overladt til sig selv? Husk på, at det er børn af danske statsborgere, og havde det været på dansk jord, havde man fundet en plejefamilie eller familiemedlemmer til at varetage dets fremtid. Det er altså ikke voksne mennesker, vi taler om. Det er BØRN.

Glædelig jul og god nattesøvn fru Mette Frederiksen – 'børnenes statsminister'.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
57 kommentarer
Vis kommentarer