Han stigmatiserer små børn

'Værst af alt – Martin Henriiksen stigmatiserer små børn,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Per Rasmussen
'Værst af alt – Martin Henriiksen stigmatiserer små børn,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Per Rasmussen

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Dansk Folkepartis Martin Henriksen (MH) har i et opslag på Facebook kaldt de danske børn i syrienslejrene for 'Islamisk stats børnesoldater, der sandsynligvis skal rende rundt i danske skolegårde.'

Ifølge Unicefs definition er børnesoldater, børn under 18 år, i væbnet kamp. Og det skal tilføjes, at børnesoldater i gennemsnit er 12 år gamle. Børnene der skal tilbage til Danmark er mellem 2 – 4 år.

I BT uddyber MH sin holdning: 'Det ændrer jo ikke ved, at den arv og den opdragelse, som man har fået, immervæk sætter sit præg.'

Hold da op! Hvis man kender sin historie, ved man, at nazisternes raceideologi forherligede det nordiske, germanske menneske. Denne angivelige overlegenhed lå i arven, den lå i genpuljen. Det var argumentet.

Man kan også kalde det racisme. Andre racer betragtes som mindreværdige og dumme.

I dag ved man, at angsten for andre folkeslag, i visse tilfælde, er en psykisk ustabil tilstand, der kaldes xenofobi, hvor alle fornuftige argumenter, preller af på den, der lider af tilstanden.

I Danmark er racisme ulovligt. Derfor er der heller ingen (officielt) racistiske politiske partier, selvom visse politikere fra tid til anden dømmes for racistiske ytringer. Vi har også straffelovens paragraf 266, hvor det blandt andet nævnes, at det er ulovligt at udtale sig nedsættende om andre menneskers etniske oprindelse.

Etnisk oprindelse er arv. Ergo er det ulovligt at drage denne parallel. Men værst af alt – MH stigmatiserer små børn.

Ja, de skal løbe rundt i danske skolegårde, men forhåbentlig som boldspillende, glade børn, selvom der er traumatiserende oplevelser med i bagagen.

Skulle man ikke trække lidt på næstekærligheden nu, og vise hvad Danmark også er? Tage imod disse børn og give dem en fair chance, i stedet for at puste til fremmedhadets gløder?

Politikere bør være fortalere for den gode tone. Det er Martin Henriksen ikke.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
21 kommentarer
Vis kommentarer