Hvorfor gør kvinder det?

En 'far-krop' er blevet 'en smule hip', 'sådan står det ikke til med morkroppen',' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Bengt Olof Olsson
En 'far-krop' er blevet 'en smule hip', 'sådan står det ikke til med morkroppen',' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Bengt Olof Olsson

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Kender du begrebet 'en far–krop'?

Hvis ikke kan jeg fortælle dig, at det er en betegnelse for en mand med en del sul på kroppen, der lægger sig som et blødt svøbe rundt om muskelmassen.

Man kan have en far–krop, uanset om man er far eller ej. Det et positivt begreb, der gør at mænd godt må have lidt ekstra på sidebenene, for det er blevet en smule hipt at have en far-krop.

Sådan står det ikke til med mor–kroppen, skulle jeg hilse og sige. Mor–kroppen er sådan en krop, der har født, men som allerhelst skal tilbage til stadiet, fra før den blev befrugtet.

Selvfølgelig er der mænd, der foretrækker en kvindekrop uden brugsspor. Så kan man(d) bilde sig ind, at hun er uberørt. Men så længe sex fungerer, og han mødes af smil og kærlighed, er en delle for meget hos kvinden heldigvis ikke et turn off for de fleste.

Derfor forstår jeg ikke kvinder, der på sociale medier poster fotos et par dage efter deres fødsel for at vise, hvor tynde de er. Og disse fotos ledsages som regel af kommentarer fra vedkommendes følgere så som; 'hvor er du flot – man kan ikke se du har været gravid – bare det var mig.

Hvorfor er det godt? Hvorfor vil man som kvinde være med til at opretholde et latterligt ideal, som kræver sultegrænse eller flere timers motion hver dag? Og hvorfor hopper andre kvinder med på vognen?

Hvis man lige har født, har man en mave som franskbrødsdej, pisse ondt i skridtet og bryster med gnavesår fra en baby, der ikke har lært at sutte. Efter et par måneder har man en mor–krop. Med slitage. Sådan er det!

Men det nytter ikke noget, at kvinder angriber skønhedsindustrien eller mænd for at være dem, der skaber idealerne. Det klarer vi snildt selv. Vi må lære at gribe i egen barm - hvis armene er lange nok.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
19 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen