'Idiotisk spin' fra Mette F.

Den 11. marts 2020 vidste ingen, hvor alvorlig  Covid–19  var. Alligevel valgte Mette Frederiksen helt bevidst at tilsidesætte den potentielle smitterisiko overfor de, der var tilstede. Helt forkert, konkluderer Sanne gottlieb. Foto: Anthon Unger
Den 11. marts 2020 vidste ingen, hvor alvorlig  Covid–19  var. Alligevel valgte Mette Frederiksen helt bevidst at tilsidesætte den potentielle smitterisiko overfor de, der var tilstede. Helt forkert, konkluderer Sanne gottlieb. Foto: Anthon Unger

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

I bogen 'Det første år', hvor Mette Frederiksen er blevet fulgt på tæt hold af journalist Anne Sofie Kragh, fortælles det, at vores statsminister til trods for symptomer, der lignede Covid-19, alligevel valgte at gå på talerstolen den 11. marts 2020 foran en samlet presse.

Her sagde hun, at vi skulle holde afstand, holde os fra at gå ud og stole på, at regeringen vidste, hvad den foretog sig.

Den 11. marts 2020 vidste ingen, hvor alvorlig  Covid–19  var. Alligevel valgte Mette Frederiksen helt bevidst at tilsidesætte den potentielle smitterisiko overfor de, der var tilstede.

I bogen fortælles det, at hendes rådgiver, Martin Justesen, ville have hende testet, men at statsministeren bad sin ministersekretær aflyse aftalen i samme øjeblik, Martin Justesen var ude af døren.

For 'hun ville ikke være en belastning og hoppe over sygeplejersker og sosu–hjælperne.'

Det er simpelthen noget af det mest geniale, udspekulerede OG idiotiske spin, der lægges for dagen her ved offentliggørelsen af bogen.

Vi skal som læsere tolke den manglende vilje til at lade sig teste som en ydmyghed, en 'jeg er ikke bedre end andre – jantelovsattitude.' 

Hvis vi ser på, hvad Mette Frederiksen har begået det sidste år, er der en åbenlys mangel på lovhjemmel, tal, der er vendt på hovedet, interne diskussioner med Søren Brostrøm, der har set dagens lys. Og det springer alt sammen i øjnene.

Så skal vi ikke bare sige det, som det er: Det var en dybt uansvarlig og egoistisk statsminister, der gik på talerstolen den 11. marts 2020. Det var et helt og holdent bevidst valg.

Når man bestrider en stilling som talerør for en nation, må man gå forrest. Så hvis man selv, eller de der er ansat til at rådgive en, mistænker, at man kan være smittet med Covid–19, lader man sig selvfølgelig teste med det samme.

At Mette Frederiksen skulle være testet dagen efter alligevel, er underordnet. Skaden kunne være sket.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
185 kommentarer
Vis kommentarer