'Jeg har et ar'

'Der skulle gå næsten 30 år, inden jeg kunne få mig selv til at tale om det. For ydmygelsen var for stor,' skriver Sanne Gottlieb og et være i et voldeligt forhold. Og hun skriver det ikke mindst til præsten Sørine Gotfredsen. Foto:Jonas Oluson
'Der skulle gå næsten 30 år, inden jeg kunne få mig selv til at tale om det. For ydmygelsen var for stor,' skriver Sanne Gottlieb og et være i et voldeligt forhold. Og hun skriver det ikke mindst til præsten Sørine Gotfredsen. Foto:Jonas Oluson

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Jeg har et ar på min kind.

Da jeg fik det som 22 årig, sagde lægerne på skadestuen, at det ville blive en del af et smilehul en dag. Det er det, jeg minder mig selv om, når jeg ser på det. At jeg er videre og glad i mit liv, selvom jeg fik det af en kæreste, da han knaldede et glas i hovedet på mig.

Men der skulle gå næsten 30 år, inden jeg kunne få mig selv til at tale om det. For ydmygelsen var for stor.

Jeg ser ikke mig selv som et offer. Jeg er en vinder. Men jeg var i et forhold, der kørte mig ned psykisk, så jeg hverken vidste, hvad der var til højre eller venstre.

For det er sådan, det er at være i en voldelig relation. Du mister dig selv.

Sørine Gotfredsen skriver i en klumme i Kristeligt Dagblad følgende om TV2 dokumentaren, 'Fanget i et farligt forhold':

'I stedet for mest at harmes over nogle mænds evne til at manipulere, burde man gå mere kritisk til de kvinder, der indlader sig med dem. De er ikke blot ofre. De er voksne mennesker.'

Kære Sørine - du fastholder her en for længst uddebatteret påstand om, at det er en bestemt type kvinder, der bliver voldsofre. Og du sparker til de kvinder, der lige nu er fanget i voldelige parforhold.

Hvis du havde læst på lektien, ville du vide, at der er reel fare for kvindens liv, når hun går. Du ville vide, at idioten også har andre sider, der kan få hende til at forsøge at holde sammen på tingene alligevel. Og at 9 ud af 10 voldsofre i parforhold er kvinder. Og hvis de tal ikke viser, at der er tale om et kønsproblem, må man gå med skyklapper på.

Og du glemmer, at der var en tid, inden volden begyndte. Så hvem bør du reelt pege fingre ad? Den, der slår eller den, der modtager slagene?

Sørine – det undrer mig, at du som præst ikke evner mere viden og empati. Eller forståelse for, at mennesket ikke altid handler ud fra en nøgtern strategi, men også i håb om at kærligheden nok skal overvinde det dårlige.

Er det ikke det, man prædiker i den kristne tro?

Jeg synes, du skal rette henvendelse til samtlige krisecentre i Danmark og høre, hvad de har at sige til dine muldvarpeblinde dogmatiske ytringer.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
58 kommentarer
Vis kommentarer