'Jeg har læst 'Ludermanifestet' ...'

Ekaterina Andersen fotograferet ved lanceringen af bogen 'Ludermanifestet', som Sanne Gottlieb var enig i, men det er Gottlieb ikke i Andersens seneste opinion om kvinder. Foto: Jonas Olufson
Ekaterina Andersen fotograferet ved lanceringen af bogen 'Ludermanifestet', som Sanne Gottlieb var enig i, men det er Gottlieb ikke i Andersens seneste opinion om kvinder. Foto: Jonas Olufson

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Ekatarina - fra en kvinde til en anden. Jeg har læst bogen 'Ludermanifestet,' som du var med til at skrive, og jeg er enig i agendaen her. Kvinder må se ud, som de vil, og knalde med hvem, de vil - hvornår de vil.

Men din sidste klumme - mener du virkelig den?

Du skriver, at man ikke altid skal stole på en kvindes ytringer og henviser til remsen 'Trust Women'. Du skriver, man dømmes som kvindehader, hvis man tvivler på, hvad en kvinde siger. Hvem er det, du taler for her? Mænd eller andre kvinder eller bare generelt?

Hvorfor skal man ikke som udgangspunkt stole på en kvindes ytringer, om jeg må spørge? Dernæst kan man, og bør man, undersøge sandheden til bunds. Når det omvendte sker, sidder f.eks voldtægtsofre i pinefulde forhør og skal retfærdiggøre, hvordan de gik klædt. Det ved du vel godt fra din research på 'Ludermanifestet'?

Du bruger ordet, 'man' benægter, at kvinder kan være voldelige, lyver osv. Derved skærer du alle over én kam. Alle mennesker indeholder det samme, men statistikken over hvem der slås ihjel af hvem eller udsættes for vold, lyver ikke. Tal er tal.

Så blander du fyringen af Pierce Morgan ind i billedet - og her hopper kæden lidt af. For fyringen af ham kom efter en endeløs række af skandaler om manipulerede krigsfotos m.m., der så tilfældigvis kulminerede i nogle uheldige bemærkninger om, at han ikke troede på Megan Markle. Det var også lidt klodset sagt, i en tid hvor racismekortet er et, man ikke bør trække. Men det havde intet med 'Trust Women' at gøre.

Dernæst nævner du en ultraradikal mandehaderbog - og sammenligner den klapjagt, der ville være på mænd, hvis de opfordrede til, at alle kvinder skulle udryddes. De findes skam i masser af grupper på Facebook, der kalder til fysisk afstraffelse af kvinder - uden konsekvenser. Samtidig siger du, at feminister tager afstand fra bogen. Hvorfor så overhovedet nævne den?

Til sidst siger du, at vi online skal have muligheden for at betvivle ALLE kvinders rene intentioner. Den mulighed lever i bedste velgående. Se blot shitstormen på anonyme kvinders ord, som netop er anonyme, fordi de færreste orker det lort, der følger med at stikke snuden frem.

Jeg håber, du blot fik formuleret dig lidt klodset. For hvis ikke, er du med til at retfærdiggøre det narrativ, at man som udgangspunkt ikke skal stole på kvinder, og det tror jeg ikke, du vil være en del af, hvis du en dag står i en situation, hvor du har brug for at fortælle din sandhed.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
75 kommentarer
Vis kommentarer