'Kørt helt af sporet'

Gruppen  'Alle os der støtter Jes Dorph' går over stregen, skriver Sanne Gottlieb. Foto: Marie Ravn
Gruppen 'Alle os der støtter Jes Dorph' går over stregen, skriver Sanne Gottlieb. Foto: Marie Ravn

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Engang imellem kan et engagement i en sag kamme så meget over, at man ender med at fremstå latterlig og har skudt sig selv i foden.

Det er den her hårfine balance mellem at tro på en sag og så bevare det fornuftige overblik, som er en kunst.

Jeg har tidligere skrevet om gruppen på Facebook, der hedder 'Alle os der støtter Jes Dorph,' og nu gør jeg det igen, for det der foregår, orkestreret af gruppens administrator, er et klasseeksempel på, når noget går over gevind.

Sagen er, at Jes Dorph skulle have holdt foredrag om sin oplevelse af den nylige fyring med bookingbureauet Athena i ryggen. Sidstnævnte, valgte at trække samarbejdet tilbage, med begrundelsen at de ikke mente at kunne repræsentere Jes Dorph alligevel.

Det kan man mene om, hvad man vil, men Athena er i sin fulde ret til at beslutte dette, da Athena huser adskillige foredragsholdere, og disse jo er ansigterne udadtil. Kort sagt – der er tale om et brand, hvor man så ikke mener Jes Dorph passer ind.

Se – nu kommer vi til sagens kerne: Facebookgruppens administrator, har i et  opslag, opfordret alle de 43.700 medlemmer, til at skrive en dårlig anmeldelse af Athena på Trustpilot.

Men – øh – må man egentlig opfordre til det, eller bør man, hvis man gerne vil tages alvorligt i sin sag? Også selvom gruppen er privat, og man skal inviteres til den. Fordi man har en holdning til Jes Dorph, er det så rimeligt at chikanere på nettet?

Måske- men det er ikke særlig voksent.

Desværre er siden blevet til en legeplads for indebrændte mennesker, der tilsyneladende ikke helt har forstået, at det at ville 'lukke munden på et bookingbureau' er kørt helt af sporet.

Hvis dette utopiske forehavende i øvrigt ville ske, ville det også ramme en masse andre foredragsholdere, der ikke har noget som helst med metoo sager at gøre.

Men det er der ikke så mange, der tænker på, når man har en sag, man kæmper for med næb og kløer, mens man sidder ved kakkelbordet og klør sig i røven og leder efter sit hovedet, som er 20 cm længere oppe.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
152 kommentarer
Vis kommentarer