'Rungende idiotisk'

'Hva´så mand, skal du kneppes eller hva´,' skrev Alex Porsing til Nikita Klæstup.
Det skulle Nikita Klæstrup så ikke. En rungende idiotisk besked, skriver Sanne Gottlieb. Foto: Krestine Havemann/Dplay
'Hva´så mand, skal du kneppes eller hva´,' skrev Alex Porsing til Nikita Klæstup. Det skulle Nikita Klæstrup så ikke. En rungende idiotisk besked, skriver Sanne Gottlieb. Foto: Krestine Havemann/Dplay

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Det er med en vis beundring, at jeg har fulgt Nikita Klæstrups håndtering af sin tilsendte knaldebesked på Instagram, fra motocrosskøreren Alex Piksing - undskyld, Porsing:

'Hva´så mand, skal du kneppes eller hva´,' lød den.

Det skulle Nikita Klæstrup så ikke - af ham. I stedet kontaktede hun både afsender og dennes arbejdsgiver.

Er det at gå for langt, træde sømmet for meget i bund, eller er det at træde i karakter?

Jeg selv ville ikke have gjort det sidste, for det ville jeg ikke gide. Men jeg ville nok have blokeret vedkommende og rystet på hovedet. Eller konfronteret ham, hvis jeg mødte ham fysisk.

Det sidste plejer at virke godt. Især hvis der er andre, der overhører det.

Motocrosskører Alex Porsings forsvarer sig:

'Jeg sendte beskeden i håb om, at Nikita ville udstille mig og dermed starte debatten om, hvorvidt man bliver krænket, og hvad der er i orden at skrive. Samt hvilke konsekvenser det bør have.'

Undskyld – men har manden boet under en sten de sidste mange år? Eller er han så medieliderlig, at han vil sætte sin karriere over styr?

Er man et ansigt udadtil i sport eller på TV, så repræsenterer man altså også sine sponsorer, sin klub, og sit produktionsselskab. Det er derfor, at der ruller hoveder i denne tid.

Mandens svar er så rungende idiotisk. Han troede, den gik, da han trykkede SEND til Nikita Klæstrup. Længere er den ikke.

Du orker ikke læse mere om #metoo eller kvinder der er blevet krænket, kære læser? Så er vi to! Men så længe der eksisterer grænseoverskridende og verbalt krænkende typer som Alex Porsing, er der kvinder, der hiver i bremsen.

Og skulle der nu sidde en forsmået, seksuelt objektiviseret mand derude, der synes, at vi kvinder kun har fokus på os selv, så kommer du også bare ind i kampen. Der er også plads til dig under fanen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
19 kommentarer
Vis kommentarer