'Ryd ud i lortet'

'Der er et eller andet helt galt i overvågningen og kontrollen med kommunalt ansatte på børn og ungeområdet,' skriver Sanne gottlieb. MODELFOTO
'Der er et eller andet helt galt i overvågningen og kontrollen med kommunalt ansatte på børn og ungeområdet,' skriver Sanne gottlieb. MODELFOTO

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Jeg har tidligere skrevet om utallige forældre, der i sager om urimelige tvangsfjernelser af deres børn har forsøgt at komme igennem til Favrskov Kommune. Fordi et team, bestående af en sagsbehandler og psykolog, egenrådigt besluttede om et barn skulle fjernes eller ej. Og ofte på et ganske urimeligt og spinkelt grundlag.

Nu sker det med omvendt fortegn i Odense kommune,. Fire søstre er i flere år blevet mishandlet fysisk og psykisk, af en sadistisk mor. Tre fædre – jeg gentager TRE fædre, diverse skolelærere og en enkelt mormor - har rettet henvendelse til kommunen om dette årelange helvede, uden at der sker en fløjtende fis.

Sidder du også og tænker, at der er et eller andet helt galt i overvågningen og kontrollen med kommunalt ansatte på børn og ungeområdet, siden at det kan ske? For det gør jeg. Ligesom jeg ikke fatter, at der ikke er blevet reageret på alle sagerne i Favrskov kommune fra politisk side.

Lad mig skære det ud i pap. En kommune skal reagere på en underretning fra en bekymret forælder. Og det er lige meget, om der er tale om chikane fra en forsmået fraskilt mor eller far, der kommer med løgnagtige beskyldninger, eller om der er hold i sagerne. Allerede her har Odense kommune fejlet. Det er barnets tarv, det handler om, og ikke om der sidder en velklædt mor eller far med et godt arbejde og charmerer sagsbehandleren med sine ord og fraværet af folder i skjorten.

Desværre sker der ofte det, at nogle kommunalt ansatte ikke helt forstår at begrænse sig eller operere indenfor deres eget område. Der sidder sagsbehandlere, socialrådgivere, som agerer psykologer, og dermed vurderer sager, som de absolut ikke har kompetence til. Og det er her, det bliver farligt.

Der er efterhånden så mange sager om svigt af børn og deres forældre, at det på højeste niveau burde tages meget alvorligt. Både fædre og mødre skal vide sig sikre på, at henvendelser ikke er forgæves. Og kommunerne må holde op med at lægge hånden over pilrådne behandlingsgange. Ryd ud i lortet og få nogle kompetente mennesker ind i stedet.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
57 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby