Send flere penge - nu!

'De sygeplejersker, der stod som frontpersonale eller blev hentet ind fra andre afdelinger, skal man ikke regne med igen. Ingen mennesker gider arbejde for et honninghjerte,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: POLFOTO
'De sygeplejersker, der stod som frontpersonale eller blev hentet ind fra andre afdelinger, skal man ikke regne med igen. Ingen mennesker gider arbejde for et honninghjerte,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: POLFOTO

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Seks millioner kroner om dagen kostede det at teste danskerne for Covid, da bølgerne gik højest.

På den måde lever vi i et privilegeret land. Vi havde midlerne til det.

Samme samfund oplever nu en massiv stigning i antallet af smittede – og med deraf følgende pres på sundhedsvæsenet. Man ser det allerede på tallene.

Men situationen er ikke den samme. For de sygeplejersker, der stod som frontpersonale eller blev hentet ind fra andre afdelinger, skal man ikke regne med igen. Ingen mennesker gider arbejde for et honninghjerte.

Det var, hvad den socialdemokratiske regionsrådsformand - nu overborgmesterkandidat i København - sendte til sygeplerskerne som tak for corona-indsatse. Det var en så kvalmende symbolpolitisk hån, at sygeplejerskerne straks leverde hjerterne tilbage.

Det gamle ordsprog, 'man ligger som man har redt', gør sig gældende nu.

Da regeringen greb ind sygeplejerskes strejke i august måned, skød den sig godt og grundigt et vist sted. For det gik jo så fint alt sammen. Troede man. Vaccinerne virkede, mundbindet røg sig en tur, og alle bildte sig ind, at nu var det slut. Derfor skulle sygeplejerskerne bare holde deres mund og vende tilbage til gangene.

Men det går jo i virkeligheden ikke godt. Især ikke med dem, der skal passe på de syge. For der er ikke mere energi og velvilje tilbage mange steder. Eller hænder.

Den ligeløn som sygeplejersker efterspurgte, blev igen gjort til en gordisk knude fra politisk side. For man kan jo ikke 'bare' pludselig give så mange penge ekstra i løn til så mange sygeplejersker.

Jo, det kan man sådan set godt. Hvis der er vilje til det. Seks millioner kroner om dagen, måned efter måned – overstiger langt mere, end det ville koste at udligne en gammel politisk truffet beslutning om, at sygeplejersker ikke er det samme værd som mænd, dengang lønrammen blev sat.

Men hvad så i fremtiden? Ja, midlerne må man finde. For der er ingen vej tilbage.

Jeg har skrevet det før, og jeg gør det gerne igen: Hvis ikke der findes bedre løn og arbejdsrammer for sygeplejersker, kommer selv regeringen til at lide under det her, når stuerne er overfyldte, og der ikke er nogen til at tømme kateterposen.

Det er ikke kun den helt almindelige borger, der vil mærke konsekvensen af en manglende politisk velvilje til at imødekomme sygeplejerskes opråb.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
114 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.