'Simon Andersens gravtogt'

'Det danske medielandskab er en indspist klub af gamle venner, plus det løse,' skriver Sanne golttlieb. Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
'Det danske medielandskab er en indspist klub af gamle venner, plus det løse,' skriver Sanne golttlieb. Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Forestil dig at din kæreste eller ægtefælle flirter med en 20 – 30 år yngre model. Dernæst går de hen og bliver et rigtigt par. Men pludselig skifter den nye model navn til det du hedder.

Hun forsøger at lyde som dig, klæde sig som dig. Men ER ikke dig. For vedkommende er jo 20 – 30 år yngre og bør nok holde sig til sine snapchatvenner i stedet for at diskutere dødens ufravigelighed og årgangsvin.

Vi kan også bare kalde den nye model for Radio Loud – nu 24syv.

Det er muligt, at jeg gør mig selv potentielt arbejdsløs med disse ord, resten af mit liv. For det danske medielandskab er en indspist klub af gamle venner, plus det løse. Og derfor skal man gnide de rigtige personer på maven. Men hvis ikke det skriger til himlen at Radio Loud nu har fået et, for mange, velkendt navn - så burde 'Kejserens nye klæder', nok heller aldrig være blevet udgivet.

Jeg forstår så udemærket ideen om at ville lave radio med bundklang. Men så gør det indenfor de rammer, der er udstukket.

Lav programmer til de unge. Det var det, Radio Loud hævdede var målgruppen i deres oprindelige ansøgning. Problemet er bare, at det tilsyneladende ikke virker. Nå, jamen så må vi hellere skifte besætningen OG navnet ud, og se om det så virker. Ja, lad os se om det gør.

Jeg var på Radio24syv i fire år, som vært på Nattevagten, da kanalen blev slået ihjel fra politisk side, og en højborg af kreativitet og dygtige mennesker måtte sige farvel til hinanden. Men nogle af mine tidligere kolleger er hoppet med på Simon Andersens (mediechef på Radio Loud/24syv, red.) gravtogt. Jeg forstår dem. For når alt kommer til alt, skal der smør på brødet.

Spørgsmålet er bare, om de har fået job på en radiokanal, der i de fleste danskeres optik er et sminket lig, som godt og grundigt har bollet den rigtige navnemodel så hårdt et vist sted, at det ikke giver mening at fortsætte.

Lad os se om det nye, gamle navn kan bringe de unge til truget. Ja, lad os se.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
47 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller