Skynd dig i biografen

'Det giver ingen – som i INGEN mening at lukke restauranter og biografer, eller teatre,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Mikkel Hørlyck
'Det giver ingen – som i INGEN mening at lukke restauranter og biografer, eller teatre,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Mikkel Hørlyck

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Det nye smitttryk for Covid-19 er at finde blandt de 15-25 årige. Dernæst tales der om plejehjem, som er hårdt ramt, og at de fleste indlagte på hospitalerne er over 70 år.

Lad os lige se lidt på unges adfærd: Unge mennesker er kendt for at gå sammen i større grupper og med mindre fysisk afstand end ældre. Der holdes om slyngveninden og drikkes direkte fra vodkaflasken. De unge går også på bar.

Men unge mennesker ser primært Netflix , HBO , Youtube eller andet på hjemmecomputeren. Derhjemme. Unge mennesker spiser take- away - mad fra den nærmeste kebabudbyder eller burgerkæde.

Ældre borgere, der er blevet smittet på plejehjem, er udsatte, når plejepersonalet har mindre børn- eller teenagere i huset, som kan være smittebærere.

Kort sagt: Covid- 19 tager rejsen fra barnets skole- til hjemmet- til den voksnes arbejdsplads.

Det giver derfor mening at sende de unge hjem. Det giver mening at lukke barer og cafeer. Sågar også fitnesscentre hvor der åndes tungt og risikoen for fysisk smitte ved håndbakterier på maskiner er tilstede.

Men det giver ingen – som i INGEN mening at lukke restauranter og biografer, eller teatre. De unge findes ikke der. Statistikken viser, at aldersgruppen mellem 25-45 er stabile biografgængere. Derefter falder kurven.

Restaurationsgængeren er ikke den helt unge, for unge mennesker går primært på cafe. Unge mennesker er ikke dem, der fylder sæderne til teaterforestillinger. Det gør til gengæld den helt gennemsnitlige 36 årige, hvis man ser på statistikken.

Skal vi ikke lige minde os selv om det, i relation til de nye smittetal?

Når Mette minder os om, 'at du er med til at redde liv,' så ikke et øje er tørt, skal vi så ikke lige holde hovedet koldt og se på nogle faktuelle tal i relation til menneskers adfærd og vaner?

Skynd dig i biografen inden onsdag. Skynd dig at bestille en romantisk middag med din elskede.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
18 kommentarer
Vis kommentarer