Søn sendt hjem fra gymnasium - hvorfor?

HVORFOR skal et HELT gymnasium, UDEN en eneste syg eller smittet elev lukke ned, skriver Sanne Gotlieb, hvis søn går på Gefion Gymnasium i Indre København. Her blev   1250 elever og 130 ansatte sendt hjem igår fordi smitten i Sankt Pauls Sogn er for høj. Arjkivfoto: Emil Agerskov
HVORFOR skal et HELT gymnasium, UDEN en eneste syg eller smittet elev lukke ned, skriver Sanne Gotlieb, hvis søn går på Gefion Gymnasium i Indre København. Her blev 1250 elever og 130 ansatte sendt hjem igår fordi smitten i Sankt Pauls Sogn er for høj. Arjkivfoto: Emil Agerskov

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Bum - der gik kun halvanden uge, så er gymnasiet min søn går på, blevet påbudt at lukke.

Ikke fordi en eneste elev på hele skolen er testet positiv, siden de kom tilbage på skolebænken igen  - men fordi der i København, i det sogn vi tilhører, er set en stigning i antallet af smittede med Covid-19.

Hvem disse smittede er, eller deres respektive aldersfordeling, er ikke oplyst.

Men kommunerne skal følge Styrelsen for Patienssikkerheds regler, og må derfor bede eleverne blive hjemme når:

Der i de seneste syv dage er mindst 400 smittede med Covid-19, pr. 100.000 indbyggere i et sogn Registrering af mindst 20 smittetilfælde med covid-19 de sidste syv dage Positivprocenten er 2 eller derover.

Det lyder jo fornuftigt. Men hvis man nærlæser reglerne, viser det sig pludselig, at der er en del undtagelser på området.

Særligt sårbare børn i pædagogiske specialforløb,
deltagere på udvalgte arbejdsmarkedsuddannelser, samfundskritiske uddannelser, certifikatuddannelser, skolepraktik og praktisk undervisning, og elever, hvor eksamen forudsætter fysisk fremmøde - er alle fritaget.

Men HVORFOR skal et HELT gymnasium, UDEN en eneste syg eller smittet elev, så lukke ned?

Ja, ja, det er reglerne, det ved vi jo alle sammen godt.

Men fordi reglerne er så inkonsekvente i enhver henseende i forbindelse med restriktionerne og reguleringen af borgernes adfærd under corona, tager man altså de unge som gidsler IGEN.

De unge kan IKKE holde til at være kastebolde i dette system i længden!

Deres indlæring er på gyngende grund, de nystartede elever kender ikke hinanden, lærerne kan ikke vurdere den sandfærdige faglighed, når undervisningen foregår på Zoom, den ene dag tager den anden, og psyken lider unødigt.

Jeg ved ikke hvem man skal råbe op - men en´ ting er sikkert; som mor til et barn i gymnasiet, er jeg på første række, når jeg ser konsekvensen af det her cirkus.

Vi risikerer at stå med en hel generation af unge, der tabte STORT, uden en egentlig grund.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
109 kommentarer
Vis kommentarer