Stop jer selv!

Vaccinemodstandere forsøger her at storme, hvad de tror er bygningen, der huser BBC, hvilket det ikke er. Helt i tråd med uoplystheden i vaccineparanoiaen, skriver Sanne Gottlieb. Arkivfoto
Vaccinemodstandere forsøger her at storme, hvad de tror er bygningen, der huser BBC, hvilket det ikke er. Helt i tråd med uoplystheden i vaccineparanoiaen, skriver Sanne Gottlieb. Arkivfoto

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

I London forsøgte vaccinemodstandere forleden at storme, hvad de troede var bygningen, der huser BBC. Fordi 'BBC spreder løgne og promoverer Covid vaccinen.' At forsøget mislykkedes, da BBC ikke har resideret på adressen siden 2013, er på én og samme tid, tragisk og tragikomisk.

Tragisk fordi det ikke er et enkeltstående tilfælde, at vaccinemodstandere tyer til person- og institutions-hetzende adfærd. Tragikomisk fordi man ikke har forsøgt at undersøge den faktuelle adresse, hvilket på en eller anden måde er i rød tråd med uoplystheden i vaccineparanoiaen.

I København har personer delt løbesedler ud foran vaccinesteder, hvor der advares mod vaccinen – og 'sjovt nok' på papir, der ligner Sundhedsstyrelsens officielle. Der er også blevet blæst til demonstration mod vaccinecentrene.

Og så er der skribenten her, der selv vaccinerer, og som fra vidt fremmede modtager ubehagelige beskeder. Kun fordi jeg stikker nåle i folk med en vaccine, som nogle er modstandere af. Som om jeg var landsforræder.

Eller lad mig nævne et foto på Instagram, (som jeg nu har slettet),  hvor jeg rækker tunge efter en lang arbejdsdag med ordlyden 'puha – mange besvimede', som bliver misbrugt på en facebookside for vaccinemodstandere.

Selvom jeg på denne facebookside har gjort opmærksom på, at de personer, der besvimede, ikke havde spist eller drukket tilstrækkeligt - eller havde nåleskræk - og at jeg derfor gerne ser mit foto fjernet, ja, så bliver det ikke fjernet, for det passer jo godt ind i narrativet om, at covid-vaccinen er farlig.

Det er ikke ok. Man kan være for eller imod, men når grupper direkte skader, hetzer og modarbejder på grundlag af følelser eller faktuelt forkerte oplysninger – så er vi altså på vej til et uhyggeligt samfund, hvor man ikke må have sin egen mening længere.

Jeg har hørt folk sige: 'Min datter siger, hun ikke vil have vaccinen, fordi man bliver steril' … 'Kan jeg smitte med Corona i dagene efter'…'B liver mine celler i kroppen lavet om'.

Nej! Bare nej. Også selvom det kaldes et forsøg. Det er et forsøg, fordi det er nyt, men det betyder ikke, at der ikke er ordentlig sundhedsdata på det, der sprøjtes ind i kroppen. Og alle bivirkninger relateret til covid vaccinen - er set ved andre vacciner. DER. ER. INTET. NYT. Heller ikke koks i menstruationscyklussen. Det handler om det store antal mennesker, der modtager vaccinen i denne tid. Derfor hører man om flere indberetninger. Tallene hænger sammen.

Men anti-vaxerne forsøger at fordreje virkeligheden og gøre det til os mod dem. Stop jer selv.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
414 kommentarer
Vis kommentarer