Synd, Boje har ondt et vist sted

'Sagde han lige, at kvinder bare skal spise p-piller,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Ritzau Scanpix
'Sagde han lige, at kvinder bare skal spise p-piller,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Ritzau Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

'Hvis man synes menstruation er tabu, så kan man heldigvis bare tage p-piller uden at holde pause, så man ikke får en blødning.'

Citat ligestillingsordfører Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige.

Sagde han lige, at kvinder bare skal spise p-piller? Var det virkelig det, jeg hørte? I en debat, der omhandler, hvorfor kvinder skal have gratis adgang til bind eller tamponer, fremsat af partiet Frie Grønne.

Måske manden ikke er klar over, at der er en sammenhæng mellem blodpropper i benene og brugen af p-piller. Eller at p-piller ikke bør ordineres til kvinder over 35 år, der ryger. 'Nå, men så kan hun jo bare lade være med at ryge, hvis hun ikke vil have menstruation,' er det næste, Lars Boje sikkert vil ville sige.

Ved du, hvad det koster for en kvinde at bløde i omtrent 40 år? 38.400 kroner. Og det er altså kun beregnet ud fra et gennemsnit, hvor kvinden ikke har brug for natbind, bind til mindre blødning, eller tamponer.

Men hvor skulle Lars Boje også vide fra, at kvinder ikke bløder ens i deres cyklus?

I Skotland kan alle kvinder og piger, der menstruerer, få gratis bind eller tamponer. Filosofien er, at ingen kvinde skal rammes på pengepungen, på grund af en biologisk mekanisme. Og her, har man direkte skelet til lavindkomstgrupper, der sparer på disse fornødenheder.

Hr. Lars Boje Mathiesen sammenlignede også det at få tilbudt gratis bind som en fejlslået ligestilling, og rablede derefter videre, om han så også skulle have gratis mad, fordi han er en mand, der har et større kaloriebehov, end kvinder har.

Eller – som han også flot fik fyret af: 'Skal der også være underbukser på offentlige toiletter? Hvis jeg nu går en tur og spontant skider i bukserne?'

Det er synd, hvis Lars Boje har så ondt et vist sted, at det hele er blevet lidt løsere dernede. Men så er det godt, at der er gratis toiletpapir og rindende vand i hanerne.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
59 kommentarer
Vis kommentarer