'Det er nemt at dele ud af andre folks penge'

Indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille efter finanslovforhandlinger mellem regeringen og Dansjk Folkeparti. Foto: Jens Dresling
Indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille efter finanslovforhandlinger mellem regeringen og Dansjk Folkeparti. Foto: Jens Dresling

Simon Emil Ammitzbøll-Bille, medlem af Folketinget og stifter af partiet Fremad

Der er ikke noget nemmere end at dele ud af andre folks penge.

Skulle man være i tvivl, så kan jeg anbefale at tune ind på dansk politik i øjeblikket. Her er der ikke grænser for, hvor rundhåndede politikerne er med at dele ud af skatteydernes penge. Og det bliver kun endnu vildere, jo tættere vi kommer på valget. Send-flere-penge-politikken er – desværre – blevet den universelle problemknuser i dansk politik.

I Liberal Alliance har vi valgt at takke nej til at blive en del af udgiftsfesten. Vi kan ikke den dag.

Det kan være, det lyder vildt, men vi har faktisk en ambition om at bruge lidt færre af skatteborgernes penge. For vi synes ikke, det er rimeligt, at nogle danskere skal betale hele 56,5 procent i skat af deres indkomst.

Vi foreslår i vores nye 2030-plan, at staten skal bruge 99,80 kroner for hver gang, de i dag bruger 100 kroner. Det kalder nogle partier en massakre på velfærdssamfundet. Vi kalder det sund fornuft. For jo flere penge staten kradser ind, jo mindre gavn gør de sidste milliarder. Vi vil hellere have, at borgerne får lov at beholde lidt flere af deres egne penge, så de får friheden til at bruge dem, som de har lyst.

Vi har i Liberal Alliance gjort os den ulejlighed at lade Finansministeriet regne på vores nye 2030-plan. Det eksempel kan vi kun anbefale andre partier at følge. For det giver nemlig vælgerne mulighed for at gennemskue, om den vidtløftige overbudspolitik, som stort set alle partier for tiden excellerer i, er økonomisk gangbar. Det er som bekendt pærelet at fordele pengene – det svære er finde ud af, hvor pengene skal komme fra.

Gennemfører vi Liberal Alliances 2030-plan vil vi til gengæld få knap 100.000 flere personer i beskæftigelse, og vi vil som samfund blive cirka 100 milliarder kroner rigere.

Det er ikke bare tal, det er 100.000 flere danskere, der får et arbejde at stå op. Det er familier, der får større økonomisk frihed. Det er børn, der vokser op i en familie, hvor forældrene ikke bare forsørges af det offentlige, men rent faktisk tjener deres egne penge.

Det gør familier i stand til bedre at kunne vælge mellem en offentlig eller privat skole og giver dem råd til at købe en sikrere og mere miljøvenlig bil.

Det vil skabe et bedre, mere rigt og frit land. Og det kan gøres helt uden, at staten skal grave dybere i borgernes lommer.

Som nævnt kommer Liberal Alliance aldrig til at deltage i udgiftsfesten i dansk politik. For skal vi være et rigt og frit samfund, så nytter det ikke at brandbeskatte danskerne for at være flittige, arbejdsomme og produktive.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
63 kommentarer
Vis kommentarer