'Nej, Pia, ikke alle habitter er banditter'

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille mener SF's formand har fået kapitalismen galt i halsen. Foto: Ritzau Scanpix
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille mener SF's formand har fået kapitalismen galt i halsen. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Opinionen

Simon Emil Ammitzbøll-Bille, medlem af Folketinget og stifter af partiet Fremad

SF's Pia Olsen Dyhr har i en kronik i Politiken kigget i krystalkuglen. Hun ser klare tegn på et ulmende opgør i både Danmark og udlandet. Befolkningen har fået nok af finanssektoren og skattesvindel. Kapitalismen får også en bredside.

Kære Pia Olsen Dyhr, hvis man betragter verden gennem en glaskugle, så bliver udsynet forvrænget.

Vi bliver alle forargede, når mennesker svindler og bedrager. Men fordi nogle i finanssektoren har forbrudt sig, betyder det ikke, at alle habitter er banditter. Der er også eksempler på offentligt ansatte, som har svindlet mod socialt udsatte, men det gør ikke andre offentligt ansatte til forbrydere.

Og nej, kapitalismen er ikke fejlfri. Men den er langt bedre end alternativerne. Kort og godt: I Danmark har vi stor velstand OG velfærd takket været kapitalismen. 

Pia Olsen Dyhr forsøger også at puste nyt liv i den fejlagtige myte om, at formuerne er meget ulige fordelt. Hun sniger lige akkurat en bisætning ind om, at de internationale statistikker ikke tager højde for arbejdsmarkedspensioner. Det er en hån over for arbejdsmarkedets parter, når SF’s formand negligerer et af det fornemste resultater, som den danske model har skabt. Langt de fleste sparer op til pension og har derfor en stor formue her.

SF giver også kunstigt åndedræt til myten om, at der er blevet flere fattige i Danmark, og at levestandarden for 'fattige' er faldet.  Landets avislæsere fortjener at kende fakta. Personer, der lå i bunden af indkomstfordelingen i starten af opsvinget, har haft klart den største indkomstfremgang.

Lavindkomstgruppen er vokset, men det skyldes i høj grad flere indvandrere og efterkommere. Vi har fået indvandringen under kontrol, men fortiden sætter stadig spor. Det er også rigtigt, at vi har sat ydelserne ned for blandt andet nyindvandrede. Det står vi ved og på mål for.

Det skal bedre kunne betale sig at arbejde. Det er ret og rimeligt, at man ikke kan komme til Danmark og blive forsørget på en gunstig ydelse. Hvis det er denne gruppe, Pia Olsen Dyhr vil forgylde efter et valg, så synes jeg, at hun skal sige det lige ud, så vælgerne ved, hvad de har at forholde sig til.

For hvad vil SF's formand egentlig? Pia Olsen Dyhr spørger retorisk 'Så hvorfor ikke indføre en topskat på aktier'. Vi har allerede en topskat på aktier, hvor mange topskatter vil SF have? Og hvad vil Pia Olsen Dyhr gøre, hvis de allermest velstående – sammen med deres rundhåndede bidrag til statskassen – udvandrer, når SF begynder at brandbeskatte? Offentligt ansatte kan altså ikke aflønnes med lommeuld.

Hvis SF får magt, som de har agt, er der stor risiko for, at regningen ender hos helt almindelige danske familier. Det er urimeligt, hvis de skal straffes for de røde partiers lighedsbesættelse.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
54 kommentarer
Vis kommentarer
Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind