Tvangsindlæg Inger Støjberg

Simon Emil Ammitzbøll-Bille, medlem af Folketinget og stifter af partiet Fremad

Der er udbrudt corona blandt dansk-somaliere i Aarhus. Det kalder på sympati med de ramte. Især dem, hvor det måtte være alvorligt. Men ikke alle har tid eller lyst til sympati. I nationalkonservative kredse virker det nærmest, som om det vækker glæde, for nu kan man tale om udlændinge i stedet for at tale om sygdom.

Således er Nye Borgerliges Mette Thiesen på banen med en længere smøre på Facebook, hvor hun bl.a. skriver, at 'vi danskere oplever så nu, at genåbningen udskydes, fordi folk fra Stormellemøsten ikke viser samfundssind og ikke tager de nødvendige forholdsregler. Igen udgør de en alt for stor del af de udfordringer, som påvirker og berøver danskernes hverdag, frihed og tryghed.'

Sygdom bruges til at skabe splid og fremmedhad. I stedet for at stå sammen om udfordringerne og vise medfølelse for de ramte.

Hendes partiformand, Pernille Vermund, topper op – også på Facebook – med en længere tirade, der bl.a. indeholder følgende: 'Og nu står vi så for Gud ved hvilken gang i en situation, hvor danskernes store indsats smadres af folk, der åbenlyst ingen respekt har for det danske fællesskab.'

Det er dansk-somalierne, hun henviser til. De andre. Dem. Dem og os. Dem, der skal udskammes og udgrænses af fællesskabet. For det er jo det, der er den egentlige dagsorden. For det er det, der giver stemmer til Nye Borgerlige.

De to NB-krigerinder skal dog stå tidligt op, hvis de skal følge med tidligere udlændingeminister og den for nærværende kommissionsundersøgte næstformand for Venstre, Danmarks selverklærede liberale parti, Inger Støjberg.

'Jeg synes ærlig talt, at de coronasmittede, der ikke selv kan finde ud af at gå i isolation, skal tvinges. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at der er store problemer i de somaliske miljøer i Aarhus lige nu,' udtalte hun til B.T. og satte trumf på over for DR:

'Ellers kunne man tvangsindlægge de her mennesker, så vi får dem isoleret og brudt smittekæden.'

Tvangsindlægge? Jo, målet helliger da i den grad midlet.

Når der er corona på plejehjemmet, kunne ingen finde på at bebrejde de ældre. Når der er corona på slagteriet, bebrejder ingen slagterimedarbejderne. Og selvom de første smittekæder kom fra danske skiturister og et hesteshow i Herning, der nægtede at følge myndighedernes opfordringer, er der ingen, der siger, at det er også typisk skiturister eller hestefolk, for sådan ved vi jo alle sammen godt, at de er.

Og ingen havde vel overvejet eller turdet foreslå, at pæne mennesker fra Gentofte eller Herning skulle tvangsindlægges. Naturligvis ikke.

Anderledes forholder det sig med folk med anden etnisk baggrund. De kan altid udskammes. De kan altid stigmatiseres.

Tænk, hvis Inger Støjberg kæmpede med samme nidkærhed for bedre forhold for de ældre eller for socialt udsatte, som hun kæmper imod etniske minoriteter generelt og muslimer især.

Tænk, hvis hun var optaget af frihed, frisind og retsstat. Ja, tænk … måske hun skulle tvangsindlægges til et kursus i liberalisme, næstformanden for 'Danmarks liberale parti'. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
686 kommentarer
Vis kommentarer