'Fuck menneskerettighederne' fra DF er det skammeligste, jeg nogensinde har set

I dag står Kristian Thulesen Dahl så i spidsen for det hidtil mest fundamentale skred i Europæisk, politisk historie, skriver De radikales Sofie Carsten Nielsen.
I dag står Kristian Thulesen Dahl så i spidsen for det hidtil mest fundamentale skred i Europæisk, politisk historie, skriver De radikales Sofie Carsten Nielsen.

Sofie Carsten Nielsen. Næstformand og politisk ordfører for Radikale Venstre.

Dansk Folkeparti foreslår i dag, at vi som det første og hidtil eneste land i Europa går forrest og officielt råber et dansk 'fuck menneskerettighederne', så det kan høres fra Christiansborg, til Skagen, Rødby, Kruså og Bornholm.

Det er skræmmende, at iveren for at vinde strammerkonkurrencen i dansk politik nu er kommet så langt, at et parti forsøger at slette erindringerne om en af de allermest tragiske begivenheder i verdenshistorien, 2. verdenskrig.

Efter krigen, hvor 6 mio. jøder blev slagtet af nazisterne, kiggede vi hinanden i øjnene i Europa og sagde; 'Aldrig mere'. Aldrig mere skal vi acceptere udslettelse, forfølgelse og diskrimination af en hel befolkningsgruppe på grund af deres etnicitet eller religion.

Vores løfte til hinanden blev givet i form af de europæiske menneskerettigheder. Rettigheder som giver dig og mig beskyttelse. Rettigheder som sikrer, at du og jeg kan finde sikkerhed og beskyttelse, hvis nogen pludselig skulle finde på at forfølge os, fordi vi er danskere. Eller kvinder. Eller medlemmer af et politisk parti.

Grundlæggende rettigheder som sikrer at alle mennesker er lige meget værd.

Det løfte vil Dansk Folkeparti nu gå forrest i hele Europa og bryde, når de i dag foreslår at fjerne de Europæiske menneskerettigheder fra dansk lovgivning. Dermed siger Kristian Thulesen Dahl til tyskerne, vores nabo og største handelspartner 'vi er mere værd end jer'.

Dermed siger Kristian Thulesen Dahl til vores svenske naboer og bedste venner, 'vi accepterer ikke jeres regler, vi spiller kun efter vores egne'. Dermed vender Kristian Thulesen Dahl ryggen til briterne og til alle vores andre venner og allierede i Europa og siger, 'fællesskab og solidaritet, det er noget I selv må klare, I Danmark er vi ligeglade.'

Vi bliver det mest isolerede land i Europa. Vi bliver dem, som ingen andre stoler på eller ønsker at lave aftaler med. Vi bliver politisk isolerede, det vil koste os arbejdspladser, det vil koste os velfærd. Vi bliver et økonomisk og humanistisk uland. Og det er fuldstændig selvforskyldt.

Jeg har været på Christiansborg i 6 år. I den tid har jeg været førstehånds vidne til den konkurrence, der i dag kulminerer på skammeligste. Dag efter dag har jeg set kolleger konkurrere om, hvem der kan trække de skrappeste stramninger op af skuffen. Ren symbolpolitik, aldrig reelle løsninger.

Men kære venner, udlændingestramninger er ikke en sportskonkurrence, det handler mennesker. 

Under kommunalvalgkampen foreslog Dansk Folkeparti, at man skulle klippe skægget af læger og andre medarbejdere på vores hospitaler. Det blev aldrig til et konkret lovforslag.

Det gjorde burkaforbuddet til gengæld. Det blev gjort lovligt at rive tøjet af folk, og selvfølgelig er der efterfølgende kommet et strammerforslag om, at det skal give fængselsstraf at bære burka. Med burkaforbuddet vil man nemlig bekæmpe undertrykkelse med undertrykkelse.

I dag står Kristian Thulesen Dahl så i spidsen for det hidtil mest fundamentale skred i Europæisk, politisk historie. Det er ikke bare nogle ord, han har fældet ned på papir Det han gør, er at indlede en uhyggelig bevægelse hen imod tilstande, som vi ser i Mellemøsten, hvor kvinder ingen rettigheder har. 

Der er fortsat steder i verden, hvor det er forbudt at være homoseksuel. Og der er steder i verden, hvor man ikke har de samme rettigheder som andre borgere, alene fordi man er kristen. Vores menneskerettigheder er det stærkeste værn, vi har imod den slags. Skal de bare ud med badevandet?

Nej, vi skal tværtimod værne om menneskerettighederne. Vi skal kæmpe for dem. Og aldrig tage dem for givet. Kristian Thulesen Dahls forslag er et wake-up call til os alle. Går vi med ned ad hans vej, accepterer vi, at menneskerettighederne gælder for nogle, men ikke for andre. Det kommer jeg aldrig nogensinde til at acceptere.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
160 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen