Lukningen af 24syv: Ekkoet fra Trump og Orban kan høres i Danmark

Sofie Carsten Nielsen. Leder af det Radikale Venstre.

Lad mig være ærlig. Mit forhold til 24syv er blandet. Fremragende radioudsendelser. Godt soundtrack til et utal af hyggelige weekender. Men omvendt også firkantede. Til tider ren revolverjournalistik. Og ikke altid ordentlig behandling af deres kilder. 

Reelt er det dog ligegyldigt. Det må jeg finde mig i. Sådan er demokratiet. Med en kritisk presse der går hårdt til os politikere. Problemet – det gigantiske problem – er at Dansk Folkeparti derimod ikke vil finde sig i det. Derfor lukker de 24syv. Ligesom de sidste år rundbarberede DR. Fordi de ikke kan lide dem. Og så ligger de i København. Altså bortset fra alt det DR der jo netop ligger i hele landet.

Lukningen af 24syv er endnu et skridt tilbage for frie medier i Danmark. Et nyt lavpunkt for et levende demokrati, hvor man står op for det man tror på. Det er politisk forfald. DF fik igen trynet begge de store partier. Og den såkaldt liberale regering siger, at lukningen ikke er vokset i deres baghave. Og alligevel turde de ikke sætte foden ned. Et Socialdemokrati der siger de ikke vil ændre det. Igen, igen fik DF deres vilje. 

Hele lukningen er naturligvis pakket ind. Som et led i Dansk Folkepartis udflytningstyranni. Kamufleret i sindssygt Excel-arks bureaukrati, hvor man til slut krævede at 70 pct. af 24syvs ansatte skulle arbejde nøjagtig 110 km væk fra København. Magen til detailstyring.

For nyligt afviste Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet at underskrive et løfte om ikke at sprede fake news til Europaparlamentsvalget. Lige lovlig konspiratorisk at sætte det i sammenhæng siger du? Tjo. Men ikke desto mindre. DR skal skæres i stykker. 24syv skal lukkes. Og om vi taler sandt eller falsk er op til vælgerne at gennemskue på egen hånd.

Tænk grundigt over det! Skal det være fremtiden for politik og medier i Danmark? Hvor vi lukker en succesfuld radiokanal ned. Selvom 24syv tiltrak lyttere fra hele landet. Tiltalte et yngre publikum. Og faktisk havde et stort antal lyttere med bl.a. erhvervsfaglig uddannelse. Simpelthen bare fordi vi ikke kan lide dem og fordi vi som politikere alene vide, at lige præcis 110 km fra hovedstaden giver tilstrækkelig balance mellem landsdelene?

Nej vel? For hvor ender vi, hvis det ikke stopper? Med lukningen af 24syv har Dansk Folkeparti ikke bare give dansk kultur og sammenhængskraft et kæmpe skud for boven. Deres straf af medier, der ikke danser efter deres pibe, er decideret udansk. Vi har et fællesskab, en tillid, en velfærdsmodel og uafhængige kritiske medier vi skal hylde. Ikke undergrave, ved at dyrke splittelsen.

Derfor har det sjældent været mere vigtigt, at få Danmark i en ny retning. Jeg er klar. Tiden er kommet til at bryde med DFs magtmonopol over dansk politik. Sige fra når det udemokratiske og kontrollerende ekko fra Trump og Orban begynder at lyde i Danmark.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
134 kommentarer
Vis kommentarer