Annonce:
Annonce:

'Statsministeren taler mærkeligt'

'Kære Mette Frederiksen: Det hedder altså ikke ’at åbne op’. Det hedder bare ’at åbne’. Gider du ikke godt lære det inden næste pandemi,' spørger Søren Baastrup. Foto: Jonas Olufson
'Kære Mette Frederiksen: Det hedder altså ikke ’at åbne op’. Det hedder bare ’at åbne’. Gider du ikke godt lære det inden næste pandemi,' spørger Søren Baastrup. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Opinionen

Søren Baastrup, journalist

Hurra! Folkesundheden er ikke længere truet! Konfetti! Balloner! Dansepiger! Pandemien er fortid, restriktionerne er ophævet, og vi kan igen drikke bajere hele natten, hoste hinanden i øjnene og lade være at gå på museum. Her er ti af de vigtigste ting, jeg lærte af mødet med corona:

 

Intet er så skidt, at det ikke skal på Facebook

Helt ærligt, de dér afrikanere kunne godt lære lidt af vi danskeres positive tilgang til pandemier på de sociale medier:

’Nå, så kom turen også til os. Tre ud af husstandens fire beboere er nu nedlagt med ebola. Den yngste holder nok ikke natten over. Selv har jeg 41 i feber, bylder i munden, hoster blod op og har tabt 35 kilo, men heldigvis har vi Treo, Netflix og gode naboer, der kigger forbi med suppe lidt senere.’

Streamingtjenesterne er ikke bundløse

Annonce:

Apropos Netflix, så er jeg nu igennem ’House of Cards’, ’Stranger Things’, ’The Crown’ og ’Breaking Bad’. Nogen der ved, om ’Gurli Gris’ er god?

Sundhed er selektiv

Det var ikke så meget det, at folk skulede ondt, hvis man havde glemt sit mundbind eller stod lidt for tæt ved spotvarerne nede i Netto. Det var mere det, at de samme mennesker, som skulede ondt ofte var dem, der skyndte sig at krænge deres mundbind af og tænde en smøg, i samme øjeblik de var ude på parkeringspladsen.  

Statsministeren taler mærkeligt  

Kære Mette Frederiksen: Jeg levede med de lange pressemøder, ja, i begyndelsen var det nærmest hyggeligt. Det var egentlig også underholdende, når du sendte onde øjne til Joachim B. Olsen. Men det hedder altså ikke ’at åbne op’. Det hedder bare ’at åbne’. Gider du ikke godt lære det inden næste pandemi? Hvis du vil være diktator i Danmark, så må du som minimum kunne tale korrekt dansk.

Gorm’s Pizza skulle skamme sig

Annonce:

Troede du også, at Dr. Oetkers pizzaburger var den dårligste idé nogensinde i fødevarebranchen? Så har du ikke prøvet at have en hip pizzakæde – og spille smart ved forære 12.672 poser gratis mozzarellaost væk i en tid, hvor man kan dø af at stå for tæt i kø.

PostNord er endelig afsløret

Jo, jeg var hjemme, da I kom med den pakke. Alle var hjemme! Nu KAN I simpelthen ikke køre den løgn længere ud.
 

Jehovas Vidner er ordentlige mennesker

Guds bedste børn fulgte myndighedernes anvisninger og begyndte at sende sms’er til vi vantro – i stedet for at komme og banke på. Det aftvinger respekt. Omvendt, så manglede det vel også bare, nu hvor deres chef rent faktisk var skyld i al den her ballade.

Vittigheder bliver hurtigere slidt end mundbind

Ja, min frisør er også gået over til takeaway. Hold så kæft.

Tegnsprogstolke er nutidens sande helte

Annonce:

Det kan godt være, at sygeplejerskerne har haft nogle travle sæsoner. Men forestil dig at komme på arbejde, blive smidt ind foran en million tv-seere, få at vide, at du er på om to minutter, uden at ane, hvad du skal tolke – men at det nok er en god idé, hvis du kan huske tegnene for ’mørketal’, ’flokimmunitet’ og ’Knud Melgaard fra magasinet Transeuropa’.

Muslimske kvinder har fat i noget

Nå, så var den burka alligevel ikke så dårlig en idé, hva’?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
254 kommentarer
Vis kommentarer
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: