Annonce:
Annonce:

Gigant brager op: - Det her er helt vildt

Den amerikanske techvirksomhed Nvidia har fået en flyvende start på 2023. Onsdag fremlagde mastodonten regnskab, og det har fået aktien til at stige yderligere knap 25 procent i det amerikanske eftermarked

Nvidia fortsætter med at imponere på aktiemarkedet. Foto: Robert Galbraith/Ritzau Scanpix.
Nvidia fortsætter med at imponere på aktiemarkedet. Foto: Robert Galbraith/Ritzau Scanpix.
Annonce:

'The winner takes it all'.

Det er i korte træk det, som aktieekspert hos Nordnet Per Hansen fortæller, når snakken falder på Nvidia.

Aktien er allerede steget med 113 procent i 2023, men efter at techvirksomheden med base i Santa Clara, Califonien, fremlagde regnskab, er aktien endnu en gang på himmelflugt. Den er steget med knap 25 procent i det amerikanske eftermarked.

- Det her er helt vildt, men Nvidia er også en helt vild historie. For 15-20 år siden snakkede alle inden for chips om Intel mod 'the upcoming', og det var altså AMD. De lå i overhalingsbanen, men de kunne ikke for alvor få det til at virke.

- Alle snakkede om Intel, og hvis de ikke snakkede om Intel, så snakkede de om AMD. I dag snakker en hel del om AMD, ingen snakker om Intel, og alle snakker om Nvidia, siger Per Hansen.

Annonce:

Det store kapløb
Alle de store techvirksomheder investerer massivt i kunstig intelligens. Det samme gælder Nvidia. Og netop det våbenkapløb, der er omkring kunstig intelligens er med til at sparke aktien op ad.

- Når du kigger på Nvidia, er den indbegrebet af en aktie, som folk elsker at elske. Og når du kigger på, at AI har været et tema, som er nævnt sammen med Nvidia. Og i USA er det sådan mere end noget andet i verden, at 'the winner takes it all'. Så må man sige, at alle de her ting taget i betragtning, så kan alt ske.

- Men når jeg alligevel siger, at det her ret vildt, så er det, fordi Nvidia ikke er et nystartet selskab med en lav markedsværdi. Det her er historien om store tals lov, som godt kan stikke fuldstændig af.

Nvidia er verdens 6.-største virksomhed målt på markedsværdi. Og det er derfor også en uhørt stigning for en virksomhed af den størrelse.

Annonce:

- Jeg kan ikke mindes i mine 34 år, hvor jeg har beskæftiget mig med aktiemarkedet, at verdens 6.-største virksomhed målt på markedsværdi, er steget 25 procent i et eftermarked på baggrund af et regnskab. Det betyder ikke, det ikke kan være sket, men jeg kan ikke mindes det.

'Usædvanligt'
Selvom aktien er steget med 24,63 procent i det amerikanske eftermarked, må tiden vise, om den kan holde momentum, til den amerikanske børs lukker.

Alligevel er det her en aktie, der viser 'usædvanlig' bevægelse, mener Per Hansen.

- Det her et vidnesbyrd om, at de store og stærke bliver større og stærkere. Det er usædvanligt, og det er historien om, at det ikke er den store og den dovne, men den store og den vågne, som godt kan være meget agil. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er Nvidia bare 'the shit' inden for det, som de arbejder med.

- Alle flokkes om vinderen. Så længe vinderen er vinder, så betyder prisen ikke rigtig noget, fordi der er ingen, som ønsker at sælge en vinder uanset prisen.

- Og på samme måde er der ingen, der ønsker at købe en taber uanset prisen. Overskriften for mig er, at 'the winner takes it all, afslutter Per Hansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: