Annonce:
Annonce:

Kriseramt tech-bank fyrer 500 medarbejdere

Ifølge BBC har Silicon Valley Banks nye ejere intentioner om at nedlægge 500 stillinger

Bankens kunder bestod primært af tech-virksomheder. Foto: Brittany Hosea-Small/Ritzau Scanpix
Bankens kunder bestod primært af tech-virksomheder. Foto: Brittany Hosea-Small/Ritzau Scanpix
Annonce:

Det har ikke været et nemt år for tech-banken Silicon Valley Bank (SVB), og nu er 500 medarbejderes fremtid i banken usikker.

10. marts blev SVB beordret lukket af finansmyndighederne, hvilket blev kaldt det mest markante bankkrak siden 2008, og to uger senere blev tech-banken opkøbt af amerikanske First Citizens Bank, som overtog både ind- og udlån fra banken.

Men nu skriver BBC, at First Citizens har intentioner om at nedlægge 500 stillinger, der besiddes af ansatte fra den originale SVB.

I en email, mediet har set, skriver First Citizens direktør Frank Holding, at nedskæringerne vil påvirke 'udvalgte SVB-funktioner', men at de ikke vil involvere stillinger med kundekontakt.

Ifølge BBC betyder nedskæringerne, at tre procent af virksomhedens arbejdsstyrke vil blive ramt.

Efter First Citizens Banks opkøb, er SVB's 17 afdelinger åbnet under First Citizens' navn.

Enormt tab
SVB's problemer opstod i forbindelse med den stigende inflation, som fik den amerikanske centralbank til at opjustere renten.

Banken havde tidligere foretaget store investeringer i lange statsobligationer, og i takt med at renterne steg, begyndte værdien af tech-bankens obligationer at falde.

For at minimere skaden solgte SVB ud af sine statsobligationer for over 20 milliarder dollar, hvilket medførte et stort tab på 1,8 milliarder dollar. Det skabte panik blandt bankens kunder, som primært bestod af tech-virksomheder, og derfor valgte mange kunder på kort tid at trække store beløb ud af banken.

Til sidst så finansmyndighederne sig nødsaget til at beordre banken lukket.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: