Drømte om et lille hus på landet i Canada

 

Drømmen om et lille landsted i Canada, en kæreste, en familie og fred i livet var tilsyneladende motivet, der drev en 36-årig færing til at planlægge et hjemmerøveri mod Danmarks tredjerigeste mand, Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen, og hans hustru Gerda i parrets hjem i Vedbæk.

Det fremgår af et slettet dokument på den 36-åriges computer, som politiets it-eksperter har genskabt. Færingen nægter sig skyldig i hjemmerøveriet, og han afviste helt at udtale sig, da retssagen mod ham startede ved Retten i Lyngby i går.

Selv om Niels Peter Louis-Hansen er god for cirka 32 milliarder kroner, var pengekravet fra den pistolbevæbnede, kampklædte og maskerede hjemmerøver, der brød ind i Coloplast-parrets palæ på Vedbæk Strandvej 1. marts klokken 20.20, beskedent: 2,5 millioner kr.

Men det var præcist det højeste beløb, som Niels Peter Louis-Hansen var i stand til at overhovedet at overføre fra sin hjemmecomputer til hjemmerøverens egen konto i Nordea.

Undersøgte rige familier
Politiets undersøgelser af den 36-årige færings computer og eksterne harddisk viser, at han havde søgt på oplysninger om andre af Danmarks rigeste familier, blandt dem Bestseller-familien Holch Povlsen.

På færingens computer lå ’hitlister’ over Danmarks ti og 20 rigeste familier. Han havde også omhyggeligt via Google Maps kortlagt området omkring Vedbæk Strandvej, hvor en bestemt badebro lå lige ud for ’target’.

Han planlagde også flugten – med kystbanetoget – fra Vedbæk Station til Østerport og videre til Trekroner Station i Roskilde, hvor han boede, viser undersøgelserne af hans computer. Fra nettet havde han hentet artikler og informationer om Niels Peter Louis-Hansen, som på det tidspunkt var opført som Danmarks fjerderigeste mand.

De slettede dokumenter på den 36-åriges computer antyder, at han levede i en slags fantasiverden med drømmen om et helt andet og ’normalt’ liv som alle andre. I en kladde til et trusselsbrev, hvor han truede med at dræbe familiemedlemmer til de udpegede ofre, stod: ’Fordi jeg ikke kan få lov til at leve et normalt liv, så skal I heller ikke’.

Hjemmerøveren brød ind i Coloplast-parrets hjem ved at knuse en rude i terrassedøren med en sten, mens ægteparret netop efter middagen havde sat sig foran fjernsynet med en kop kaffe for at se en koncert.

Sålaftryk fra Ninja-støvle
Stenen var taget fra et stendige ved stranden i Vedbæk, og her fandt politiet et tydeligt sålaftryk fra en speciel Ninja-støvle. Sådan et par havde den 36-årige købt for 325 kr., og kvitteringen blev fundet i hans hjem sammen med en sort fugtig trøje og sorte bukser, der passede på beskrivelsen af hjemmerøveren.

Han blev anholdt kun fem timer efter alarmen, fordi politiet omgående sporene ham via bankkontoen, som de 2,5 mio. kr. var overført til.

Politiet fandt også et klippekort, der var brugt til rejsen fra Vedbæk Station, og videoovervågning fra stationen viser, at den 36-årige stod på kystbanetoget klokken 21 efter hjemmerøveriet. Ægteparret slog først alarm til politiet klokken 21.17, da parret havde sundet sig og var sikre på, at der ikke var flere gerningsmænd omkring huset.