Skibskatastrofer

Som tak for din trofasthed har vi lavet en gribende og hændervridende historiepakke med om største skibskatastrofer og forliser i historien. Så tank en ekstrs stor kop kaffe og nyd flere dages fængende læsning, hvor du kan komme ekstra tæt på katastroferne og folkene der overlevede.

I næste måned får du endnu en pakke. 27 beretninger om danskere med ekstreme seksuelle afvigelser - kom fx tæt på blottere, dyresex-elskere, aseksualitet, dogging, urinsex, sexkannibalisme og sexslaverisme - med andre ord, velkommen til de seksuelle ekstremer.

Scandinavian Star

Mordbranden på Scandinavian Star natten til den 7. april 1990 er Skandinaviens største kriminalgåde. 159 mennesker mistede livet som følge af de påsatte brande. I dag er det stadig ikke opklaret, hvem der satte ild til skibet, og hvad motivet var.

Denne bog fortæller med den nyeste, allerseneste viden den ultimative historie om tragedien på Scandinavian Star og kommer så tæt på sandheden, som det er muligt i en dokumentarisk beretning.

Den stiller bl.a. skarpt på dubiøse forretningsmetoder med links til tvivlsomme forretningsfolk, skattespekulation og elendige sikkerhedsforhold. Men den er også en beretning om de mange mennesker, som blev berørt af mordbranden. Fælles for alle overlevende og pårørende til ofrene er, at tragedien har præget dem for livet. De har brug for, at der bliver sat et punktum for sagen og vil vide, hvad der reelt skete før, under og efter mordbranden. 

Bogen bygger på forfatterens mangeårige research. Han har interviewet en lang række centrale kilder, overlevende samt pårørende og har læst stakkevis af fortrolige dokumenter, private breve og interne papirer, som han har fået adgang til. Derfor indeholder bogen også nye vigtige oplysninger om hele forløbet.

 

branden.jpg

Læs bogen her

 

4 artikler, der går bagom tragedien

SS1.jpg SS2.jpg SS3.jpg

SS4.jpg

 

klip1.PNG
Se DR nyhederne: Færgen Scandinavian Star brænder stadig - 8. april 1990

 

klip2.PNG
Se DR dokumentar: Besat af en brand 2016 DR1-TV

 

avis.PNG

Læs avisen, fra dagen efter branden
(kun for Premium-abonnenter - Opgrader her)

 

Estonia - Østersøens grufulde tragedie

Midt i Østersøen mellem Estland og Sverige rev en bovport sig løs på den store bilfærge M/S Estonia. Mindre end en time efter kæntrede skibet og forsvandt på få minutter i de 18 meter høje bølger.

Kun 137 passagerer overlevede den nat i det iskolde hav.

 

Vi har samlet 2 artikler, hvor du kommer tæt på et af de værste skibsforlis i verdenshistorien:


estonia heli redning
Estonia-tragedien - tidslinjen fra kaj til efterdønninger

 

bovport.jpg
Mysterier: Læs om de 2 mest udbredte konspirationsteorier

 

avis2.PNG

Læs hele Ekstra Bladet fra dagen derpå
(kun for Premium-abonnenter - Opgrader her)

 

 

Nana og Yrsa fra Krummefilmene

Barbara Rothenborg blev landskendt allerede som syv-årig i rollen som Nana. Men livet som barnestjerne var mere end røde løbere og gratis candyfloss.

Læs om Barbara her

Topper fra Otto er et næsehorn

Som 11-årig blev Kristjan Markersen landskendt som Topper, der tegnede et gult næsehorn på væggen.

Læs hvordan det gik efter rollen som Topper

Sonja fra Saxogade

I 1968 blev Sonia landskendt som Sonja - Det var en hård omvæltning. I dag tackler hun det at blive genkendt med et smil.

Læs hendes beretning her

Hodja fra Pjort

40.000 kr. i løn - det var mange penge i 1985 når man kun var 12 år.

Læs i hvilket band han senere blev rapper

 

GLÆD DIG ALLEREDE NU:

I næste måned får du endnu en pakke.
27 beretninger om danskere med ekstreme seksuelle afvigelser - kom fx tæt på blottere, dyresex-elskere, aseksualitet, dogging, urinsex, sexkannibalisme og sexslaverisme.