Nær ven: Jeg tilgiver ham

Henrik bor i samme lille by som den 44-årige, der ifølge politiet står bag en lang række uhyrligheder mod kvinder. Han nægter sig selv skyldig i alle de grove anklager. (Foto: René Schütze)

Vendingen om, at venner lærer man for alvor at kende i nøden, må nu give mening for den 44-årige tiltalte mand, hvis mulige synderegister er så langt og så grusomt, at det må skræmme enhver.

Men ikke Henrik, der er nabo til den 44-årige, og som igennem halvandet års tid frem til anholdelsen for knap et år siden opbyggede et nært venskab til ham. Så nært, at de to naboer mødtes hver dag og hjalp hinanden, når der var behov for det.

– Det rører mig ikke. Hvad han har lavet af ulykker uden for min matrikel og uden min viden, er jeg ligeglad med, siger den 49-årige nabo og ven til den tiltalte i en af de værste sager om grov vold og sexovergreb i mange år i Danmark.

– Jeg vil ikke have besvær med at give ham hånden igen. Hvis han da overhovedet er skyldig og derefter har taget sin straf og sættes fri igen engang i fremtiden, så er vi lige gode venner, siger Henrik uden den mindste tøven.

– Der er, hvis manden kendes skyldig, tale om uhørt grove voldshandlinger og sexovergreb. Vil du ikke have noget problem med at tilgive det?

– Næh, hvis han har betalt sin regning til samfundet med en fængselsstraf, vil jeg være lige gode venner med ham, når han engang bliver sat på fri fod igen.