Bros mediebrok: Først og størst blev til værst

Karen Bro. Foto: Linda Johansen
Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediepolitikken efter i sømmene

JOURNALISTER er konkurrencemennesker. Vi vil være først og bedst med det sidste nye.

Det er grundlæggende et sundt instinkt, og der kommer mange gode historier ud af det.

Men nogle gange går det galt for os.

Bagkloge ved vi nu på Ekstra Bladet, at vi ikke uden videre skulle have lænet os op ad DRs målings-makværk på valgdagen forleden. Vi skulle have forholdt os meget mere kritisk til validiteten, før vi bankede til målingen. Konkurrence med omtanke, om man vil. Det vil vi tilstræbe fremover.PÅ DR er de også konkurrence-mennesker. De vil være bedre, hurtigere og større på valgaftener end TV2.

Derfor har det formodentlig givet god mening for en frisk fyr som Jacob Kwon, DR Nyheders nu berygtede redaktionschef, frækt at få lavet en såkaldt exit-prognose allerede kl. 15 om eftermiddagen. Wauw, se hvor vi kan.

Vi ved alle i dag, at det var konkurrence uden omtanke, for Epinions målinger var baseret på et skandaløst tyndt grundlag. Et faktum, som DR i bedste fald har overset – i værste fald ignoreret – i iveren for at være først og størst.

I hvert fald blev samtlige landets vælgere og politikere helt op til statsministeren ført bag lyset for deres egne licenspenge.JA, HVOR MEGET har de skandaløse målinger egentlig kostet licensbetalerne?

Alt for meget?

Eller alt for lidt, fordi det var en billig discountmodel baseret på alt for få stemmeafgivere?

Vi ved det ikke, for hverken nyhedsdirektør Ulrik Haagerup eller Jacob Kwon ville svare på det, da Ekstra Bladet spurgte i torsdags.

Kwon var måske også lidt groggy efter aftenen forinden at være blevet spist levende af DR Deadlines journalistiske dræberhaj Martin Krasnik som afslutning på en lang dags bodsgang medierne rundt.

Krasnik angreb præcist, som sagens alvor fortjener. En sag, der er væsentlig nok til, at en nyhedsdirektør burde stå på mål for den dagen derpå.MEN DR valgte at lade Kwon tage tæskene, selv om han næppe står mutters alene med beslutningen om DR Nyheders overordnede strategi for målinger på en valgaften.

Første gang, vi for alvor hørte fra Haagerup, var sent torsdag, hvor han kom med det gode budskab:

At DR ved fremtidige kommunalvalg ikke længere vil offentliggøre såkaldte exit-prognoser eller exit polls, før afstemningsstederne lukker.

1 af 2 Vælgerne blev vildledt for deres egne licenspenge. polfoto/lars krabbe
2 af 2 Karen Bro. Foto: Linda Johansen
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste historier
Hent flere