Bros mediebrok: Her siger vi tillykke, når nogen har et scoop

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediepolitikken efter i sømmene

POLITIKENS journalist Hans Davidsen Nielsen tog en runde i medierne i kølvandet på PET-chef Jakob Scharfs afgang.

Naturligt nok. Han har et indgående kendskab til efterretningstjenesterne, han har skrevet bøger om dem, han er vidende, begavet og en dygtig journalist.

Både i ’DR Deadline’, i ’P1 Morgen’ og på Politikens eget web-tv analyserede han situationen nøgternt. Han fortalte seerne og lytterne, at forholdet mellem PET’s ledelse og medarbejderne var så dårligt, at der ikke længere var nogen vej tilbage, at sagen om Pia Kjærsgaards kalender blot var en i en lang række af sager, der gjorde, at han blev nødt til at gå.DISSE SAGER er en for en blevet afsløret af Ekstra Bladets graver-journalister i de forløbne måneder.’

Det sære er, at Hans Davidsen Nielsen for nylig i en kommentar i Politiken skrev nedladende om Ekstra Bladets historier, som han ikke mente, der var meget kød på. Vores afsløring af omstændighederne ved Pia Kjærsgaards Christiania-besøg omtalte han i hånlige vendinger.

Han skrev sin kommentar dagen efter, at Politiken-kommentator Peter Mogensen med vanlig arrogance og dårlig pen ligeledes havde fået spalteplads til at svine Ekstra Bladets historier.

Siden forsøgte en forvirret lederskribent på Politiken at bygge bro mellem spinatfuglenes mishag ved Ekstra Bladet og det faktum, at Politiken sådan set selv skrev om sagen og ved flere lejligheder citerede Ekstra Bladet.

’Når et formiddagsblad spændes for medarbejdernes hævntogt mod en topchef, er der grund til at tjekke fakta igennem, før der handles. Men det er åbenlyst for enhver, at tjenesten lider under tillidsproblemer’, lød det blandt andet.

Vi lader lige de to sætninger stå og blafre i al sin selvmodsigelse et øjeblik.

 

 OG DERNÆST tilbage til virkeligheden:

Scharf bekræftede som bekendt kalender-tricket. Justitsministeren meddelte som bekendt PET, at den slags metoder er fy-fy. Scharf gik, og efterfølgende ville Hans Davidsen Nielsen altså gerne tale vidt og bredt om den ellers så kødløse sag.

Det er da godt, at han kommer ud og bliver luftet lidt, for det indelukkede miljø på Politikens redaktion kan åbenbart svække begejstringen hos nok så talentfulde journalister. Kig endelig ind på Ekstra Bladets redaktion. Her forstår vi stadig at glædes over en god historie. Og her klapper kollegerne hinanden på ryggen og siger tillykke, når nogen har et scoop.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier