Skal dit Grand Prix peppes op? Se her!

Eurovision er en fest for nogle, en plage for andre. Tilmeld dig Ekstra Bladets sms-service - den fungerer fint både med mælk, cola og humlebaserede drikke

For abonnenter

Hører du til dem, der simpelt hen ikke kan døje Melodi Grand Prix, eller har du brugt de seneste 14 dage på at vælge, hvilket festtøj du skal have på?

Vi vil gerne hjælpe alle til at få en festlig aften og tilbyder derfor en særlig service, hvor I - uanset følelserne for showet - kan spille et festligt Grand Prix Dong-spil.

Se også: Amalie som Grand Prix-vært: La la la, hvad skal jeg sige?

Et Dong-spil har taget sit navn fra de oldgamle Tipslørdag-udsendelser, hvor en umiskendelig Dong-lyd betød, at der var scoret i en af kampene på tipskuponen. Det udviklede sig til en - skal vi sige - skåle-leg, hvor man delte kampene imellem sig og skulle skåle/drikke, hver gang der blev scoret i en af de kampe, man havde trukket.

</p><p>Hvor om alting er, så har Ekstra Bladets Grand Prix-grundforsknings-redaktion analyseret Grand Prix'et og fundet frem til fem meget klassiske ting, som sker på scenen ganske jævnligt. Disse fem udfald deles mellem de tilstedeværende, og det udløser en skål, når et af udfaldene sker.</p><p>De nøje og videnskabeligt udvalgte udfald er:</p><p><b>VINDMASKINE</b> - når der tændes for den kunstige vind.</p><p><b>KAVALERGANG</b> - når man vil kunne klemme en femmer ned.</p><p><b>SKRIGESKINKERI</b> - når sangeren går i noget nær falset og skriger.</p><p><b>GØGLER-INSTRUMENT</b> - når violinen, fløjten eller harmonikaen kommer frem.</p><p><b>FOLKEDRAGT</b> - når deltagerne optræder i bizart tøj.</p><p>Og ja. Alle ting kan i princippet forekomme i samme sang. Ekstra Bladets Grand Prix-grundforskningsredaktion oplyser, at der er 46 % chance for, at vindmaskinen og skrigeskinkeri forekommer i samme sang, mens der kun er 13 % chance for, at der er folkedragt og synlig kavalergang i samme sang. Man skal med andre ord være klar på at skåle en del gange.</p><p>Vi har testet spillet under de to semifinaler med henholdsvis mælk, cola og humlebaserede drikke. Det går fint med alle tre.</p><p>Klik på linket herunder og print de smukke Dong-kort ud - så er du klar til at gå i gang.</p><p><a href="http://multimedia.ekstrabladet.dk/archive/01078/Dong-kort_1078757a.pdf">Her er EKSTRA's Grand Prix Dong-kort (pdf-dokument)</a></p><p><b>Tilmeld dig Skål-alarmen</b><br /> Som en særligt tilbud kan du tilmelde dig vores sms-service, hvor du vil modtage en sms, hver gang der skal skåles. Men vi advarer - der bliver vist en del kavalergang, skreget en del og spillet på mange gøgler-instrumenter. Nu er du advaret.</p><p><b>Du tilmelder dig ved at sende en sms med teksten 'skål' til 1224. Det koster almindelig sms-takst - og du kan til hver en tid afmelde dig ved at sende 'skål stop' til 1224.</b></p>

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier