Bros mediebrok: Seriøs sex-skandale

Diverse dydige mediers dækning af saftigt fransk trekantsdrama

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro vender i dag luppen mod den danske dækning af den franske præsidents (formodede) affære. (Foto: Linda Johansen)
Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro vender i dag luppen mod den danske dækning af den franske præsidents (formodede) affære. (Foto: Linda Johansen)
For abonnenter

Her gik jeg og troede, at en avis som Jyllands-Posten ikke interesserede sig spor for saftige sex-skandaler.

Men i den forløbne uge dukkede denne overskrift op på jp.dk: 'Ugeblad: Hollande har en affære'.

Indledningen på historien er ganske malerisk: 'Sent om aftenen går hun ind ad gadedøren. Tre kvarter senere er det livvagten, der tjekker, at banen er fri. Til sidst kommer Frankrigs præsident, Francois Hollande. Han beholder motorcykelhjelmen på, da han går ind. Dagen efter er det livvagten, der er først på færde. Han har croissanter med. Herefter kommer præsidenten ud ad døren – med hjelm – og sætter sig bag på motorcyklen, klar til at køre afsted.'

Der må være sket noget på Jyllands-Postens redaktion, siden avisen gik i rette med Ekstra Bladet, da vi havde skrevet om Lars Barfoeds utroskab. Hvor herligt!Forsiden af det franske magasin Closer chokerede franskmændene, selv om rygterne havde svirret længe.
Forsiden af det franske magasin Closer chokerede franskmændene, selv om rygterne havde svirret længe.


Endnu mere opstemt blev jeg, da jeg så, at Berlingske havde prioriteret skandalen på forsiden af deres ærværdige papirudgave.

Historien, som inde i avisen bredte sig på et opslag under overskriften 'Frankrigs præsident er fanget i trekantsdrama', var til min store glæde lagt i hænderne på en af branchens bedste penne, korrespondent Martin Tønner.

Jeg stornød den absolut fascinerende beretning om de afslørende billeder på forsiden af Magasinet Closer, som sendte Hollandes officielle førstedame på hospitalet med et 'såkaldt anfald af tristhed'.

Tønner skrev også, at den 'seriøse' del af den franske presse i første omgang reagerede med en forudsigelig kritik af sladdermagasinets brud på den årelange tradition for, at franske medier ikke blander sig i de folkevalgtes kærlighedsliv.

Men efterhånden som flere omstændigheder blev blotlagt, falmede forargelsen over ugebladet for tilgengæld for fuldt blus at rette sig mod Hollande. Kritikken gik blandt andet på, at hans sikkerhed ikke var god nok under den lyssky færden på scooter.

Jeg vil æde min gamle avis på, at de dydige danske redaktører vil argumentere på nogenlunde samme måde: Det er omstændighederne omkring Hollandes affære, der berettiger at skrive om den.

Jeg bliver bare nødt til at sige, at en historie om et statsoverhoved, der - som TV2 Nyhedernes korrespondent Ulla Terkelsen formulerede det - 'suser rundt på en scooter - dog med hjelm - i nattens mulm og mørke for at besøge elskerinden' helt fundamentalt er en god historie, uanset hvor mange sikkerhedsvagter, han måtte have med.

Ulla Terkelsen rapporterede direkte fra Paris om Hollandes pressekonference iført et par til lejligheden passende frække røde handsker.

Her konstaterede hun da også, at det store opbud af internationale pressefolk nok ikke var kommet så meget for for at høre om Hollandes økonomiske handlingsplan, som de var kommet for at høre om trekantsdramaet.

Hendes klarsynethed er sammen med Berlingskes glimrende reportage medvirkende til, at det bliver til tre store stjerner for dydige mediers dækning af en saftig sexskandale.

Når det ikke bliver til mere i denne omgang, skyldes det, at Jyllands-Postens måde at håndtere historien på ikke består ville-vi-skrive-det-om-en-dansk-statsminister-testen.

Tænk over det. 'Ugeblad: Helle T har en affære' som overskrift på jp.dk?

Jeg tror det næppe.

1 af 2 Præsident Hollandes trang til natlige besøg hos denne smukke skuespillerinde, Julie Gayet, er blevet et offentligt anliggende, selv om præsidenten mener, de bør forblive private. Først mente de 'seriøse' franske medier det samme. Nu mener de noget andet. Og det gør de 'seriøse' danske medier åbenbart også.
2 af 2 Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro vender i dag luppen mod den danske dækning af den franske præsidents (formodede) affære. (Foto: Linda Johansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier