Den skal slides hjem, Løkke

Foto: Stine Heilmann

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

Statsministeren vil fortælle gode historier om sin politik.

Der kan man bare se. Jeg troede, Lars Løkke Rasmussen var tilfreds med at kommunikere gennem morgenaviserne. De er jo, som skrevet på denne plads i sidste uge, ret betagede af hans ’pejlemærker’. 

Men nu opbygger Løkke en ny såkaldt ’kommunikationsenhed’ i Statsministeriet.

I stillingsopslaget, hvor han søger en chef for den nye spin-hær, lyder det:

’Enheden skal varetage den overordnede strategiske kommunikation af regeringens større politiske udspil mv. på tværs af ministerierne. I et tæt samarbejde med de relevante fagministerier vil du som leder af enheden have ansvar for den konkrete planlægning og gennemførelse af aktiviteter i forbindelse med lancering af regeringens initiativer. Og du skal opbygge en åben kommunikation om regeringens arbejde mere generelt, herunder regeringens politik, udspil og prioriteringer, direkte med borgerne – fx gennem sociale medier og en ny regeringshjemmeside regeringen.dk.’

Den slags fine formuleringer hopper journalister ikke på. Heller ikke de journalister, der er gået over i politik. Eksempelvis DF’s Søren Espersen.

’Ja, ja, det lyder flot. Man vil styre det, som bliver sagt. Man er nervøs for, om ministrene kommer til at sige noget forkert’, siger Espersen til Ekstra Bladet.

Han anser det for et kæmpe demokratisk problem, at det bliver sværere og sværere for pressen at få direkte adgang til ministre, som gemmer sig bag flere og flere skjolde. 

Kollega Henrik Qvortrup tog imod nyheden med noget lysere sind og skrev i sin klumme i Metroxpress:

’Hør nu her: Politik handler om at trænge igennem til vælgerne.’ 

Her er det værd at huske på, at Qvortrup har en fortid som spindoktor, og at han som politisk journalist først og fremmest interesserer sig for spillet, sekundært for substansen.

Qvortrups pointe er, at journalister må bide tænderne sammen og blive endnu bedre til at fortælle de historier, som Løkke tværtimod ikke ønsker frem.

Jeg kan love både Espersen og Qvortrup, at vi ikke kommer til at ligge på den lade side her på Ekstra Bladet.

Men politik handler altså først og fremmest om, at nogle mennesker, som vi andre har valgt, skal sørge for at lede og lovgive i det her land på bedst mulig måde. 

Efter GGGI-sagen og tøjsagen, som kostede Venstre dyrt ved valget, har Lars Løkke brug for en bedre fortælling, som man siger i kommunikations-verdenen. Det bruger han nu Statsministeriet til.

Men fortællingen kan imidlertid ikke købes. Den skal slides hjem.

1 af 2 Lars Løkke har brug for en bedre fortælling. Foto: Joachim Ladefoged
2 af 2 Foto: Stine Heilmann
22 kommentarer
Vis kommentarer