Gi’ dog den mand noget kød

En mand, der er vant til at få sin vilje. Det anslås, at Jeremy Clarkson har en formue på omkring 300 millioner kroner. Foto: All Over Press

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

Mand mister job efter at have smadret sin kollega én i fjæset.

Den overskrift ville næppe vække megen forargelse - nok nærmere retfærdighedsfølelse - hvis den ikke lige handlede om Jeremy Clarkson.

Top Gear-fans over hele verden i milliontal er sådan set ret lige glade med produceren, som fik én på tuden af den nu detroniserede vært. De vil have deres helt tilbage, og det skal være nu.

Kom nu, Clarkson-fans, det er da dårlig stil at svine hans offer til på de sociale medier, som nogen af jer gør. I skulle hellere – hvis I virkelig mener det alvorligt – give Clarkson et los.

Hvis man virkelig har en helt, gælder det da om at holde ham på toppen, og så skal han have besked, når han træder ved siden af.

Nå, det når jeg ikke langt med, kan jeg godt selv høre. Det er jo ikke første gang i verdenshistorien, at idoldyrkelse gør både blind og døv.

Så lad det handle om Clarksons arbejdsgiver, den britiske tv-gigant BBC.

Hvordan hulen kan professionelle medie-bosser lade det gå så galt med noget, der er så værdifuldt for dem?

Her har vi en mand som er fuldstændig respektløs over for alt. Og det er jo strålende, for – som jeg hørte Politikens London-korrespondent Lone Theils sige det i radioen forleden morgen – så kan man jo stole på, han ikke er i lommen på nogen, når han anmelder biler.

Hun omtalte også Clarkson som kronjuvelen i BBC’s portefølje og mente, at hans afgang gør mere ondt på BBC end på Clarkson.

Ja, mon ikke. Det anslås, at Top Gear, der vises i 170 lande, bidrager med en halv milliard kroner i overskud.

Clarkson er oprindeligt journalist. Han er vild og uregerlig. Dem har jeg mødt nogle stykker af i min karriere, heldigvis. De skal passes og plejes med lige dele skamros og nu-kan-det-kraftedeme-være-nok-pædagogik.

Selv om listen over Clarksons synder i form af racistiske udtalelser og andet ’godt’ er lige så lang som hans underholdningsværdi er høj, så er mit bud, at det har knebet med det sidste.

Det er kun mennesker, der er vant til ikke at blive sagt imod, der kan finde på noget så usselt som fysisk at overfalde en kollega, fordi der ikke er varm mad klar på hotellet. Hvor selvfed og diktatoragtig kan man blive?

Kære BBC. I skabte selv et monster, som I ikke kunne styre. I skulle have givet det noget sejt kød i kæften, når samme kæft blev for stor. Så havde millioner af fans fortsat været glade, og den stakkels producer havde haft et helt ansigt.

64 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste historier
Hent flere