Jeg kigger på billeder af bryster …

Ifølge Her & Nu’s historie skulle prinsesse Maries påståede brystoperation have fundet sted i juni 2014. Billedet til venstre er fra dette års Roskilde Festival. Billedet til højre er fra Copenhagen Historic Grandprix august 2013. (Foto: Tariq Mikkel Khan/ Jonas Olufson)

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

Jeg kigger på billeder af bryster. Prinsesse Maries bryster. 

For sagen om prinsesse Maries kavalergang står stadig åben. Om jeg så må sige.

Ugebladet Her & Nus chefredaktør Erling Tind Larsen dementerede først sin egen forsidehistorie om, at prinsessen havde fået lavet nye bryster i Litauen.

Men da han efterfølgende blev gået på klingen, dementerede han sit eget dementi.

Til Ekstra Bladet sagde han:

– Vi står nu i en mystisk situation, for nogen lyver. Kunne man forestille sig, at prinsesse Marie lyver? Det har vi svært ved at forestille os. Hvorfor skulle hun det? Kan man forestille sig, at vores kilder lyver? Det har vi også svært ved at forestille os.

Det var kongehuset, der bad ugebladet om dementiet. Efterfølgende udtalte hoffets kommunikations- og pressechef Lene Balleby til Ritzau:

– Hele historien er pure opspind, og derudover har prinsesse Marie aldrig været i Litauen.

Den sidste sætning om Litauen blev ligesom hængende. Den inspirerede da også Politikens satirespalte ATS til at bringe deres version af dementiet tilsat et manipuleret billede af prinsessen. Her er hendes hoved er sat på en krop, der meget vel kunne være Linse Kesslers. I teksten hedder det bl.a.:

’Prinsessen ved ikke engang, hvor Litauen ligger.’

Til gengæld ved prinsessen, hvor Frankrig ligger. Dels er hun født fransk, dels skrev Se og Hør for nogle år siden, at Marie havde været indlagt på en privat klinik i Frankrig og ladet sig behandle af en dygtig plastikkirurg. I artiklen bekræftede Lene Balleby prinsesse Marie og prins Joachims besøg på hospitalet, men ville ikke uddybe besøgets karakter af hensyn til privatlivets fred. 

Kongehuset vil ikke gå til Pressenævnet med den aktuelle sag. Hoffet har det bedre med at gå direkte til Her & Nu. Dog uden at true med en retssag, lyder det fra Lene Balleby.

Chefredaktør Erling Tind Larsen har derimod udtalt, at han ligger under for netop trusler om en retssag. Sådan én vil han ikke havne i, for han vil beskytte sine kilder. 

I interviewet med Ekstra Bladet siger Erling Tind Larsen:

– Det handler ikke så meget om bryster som om, hvor de er lavet. Det er jo evident, at hun har fået lavet bryster …

– På hvilken måde? spørger Ekstra Bladets reporter.

– For det første kan man se det …, indleder Tind og henviser derefter til føromtalte Se og Hør-artikel, som han også mener gjaldt en brystoperation.

Nu har jeg kigget grundigt på de nyeste billeder af prinsesse Marie. Det er som sagt svært at vurdere.

Men ret beset er det også lige meget, hvad jeg synes. Historien bør bæres af regulær research og dokumentation. 

Erling Tind Larsens version ligner journalistikkens svar på pushup-bh’en. Sådan en med et falsk indlæg, der lover mere, end det holder.

58 kommentarer
Vis kommentarer