Klynk med hykleri på

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediepolitikken efter i sømmene.

Erhvervsminister Henrik Sass Larsen har tidligere beklaget sig over, at pressen var for blå. Forleden peb Venstre-folk over, at pressen er for rød. (Foto: Jakob Jørgensen)
Erhvervsminister Henrik Sass Larsen har tidligere beklaget sig over, at pressen var for blå. Forleden peb Venstre-folk over, at pressen er for rød. (Foto: Jakob Jørgensen)
For abonnenter

 

Jeg bryder mig ikke om at se voksne mænd græde. Sådan er det. Kald mig bare sexistisk.

Voksne mænd bryder sig formodentlig heller ikke om at se sig selv græde, men ud skal det åbenbart alligevel.

I Politikens spalter peb Venstre-mændene Lars Christian Lilleholt, Jakob Engel-Schmidt og Jan E. Jørgensen i tirsdags højlydt over, at pressen er efter dem. Altså efter Venstre. Og vi lader Thorning slippe, påstod de.

Ekstra Bladets politiske redaktør Steen Larsen konstaterede tørt på den dags redaktionsmøde, at det var ret tidligt, de begyndte at angribe pressen.

-Det plejer først at være, når de er helt sikre på at tabe, sagde han.

Om Socialdemokraternes daværende politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, allerede måneder før valget i 2011 var sikker på at tabe, ved vi ikke. Men vi ved, at Information i maj måned det valgår skrev, at han var så træt af borgerlige avisers skriverier, at han truede med økonomisk payback. Hvis han kunne, ville han skære portostøtten til Berlingske.

- Berlingske, Jyllands-Posten og senest Børsen har satset massivt i forhold til den borgerlige meningsdannelse og giver ikke rum og plads til nogen som helst anden form for tænkning. Det synes jeg vitterligt er et stort samfundsproblem, sagde han bl.a.

Jo, vi har hørt klagesangen mange gange før, og vi kommer til at høre den igen. Og måske burde man bare lade det fare og vende blikket et andet sted hen.

Men ud over at blive pinligt berørt over flæberiet bliver jeg også vred.

På vegne af de kompetente journalister på Berlingske, Ekstra Bladet og alle andre medier, som bedriver relevant kritisk journalistik uden at skele til partifarve.

Tror d’herrer Venstre-folk virkelig, at vi ikke ville have beskæftiget os med Panorama-historien, hvis det havde været Helle Thorning-Schmidts lejr, der ikke havde styr på dokumentationen for deres påstande?

Nej, selvfølgelig tror de ikke det. Der er nemlig også en god portion hykleri oven i klynkeriet.

Modbeviserne for deres påstande er mange.

Sass Larsen fik i løbet af ugen Panorama-boomerangen lige tilbage i nakken, da han viste sig heller ikke at have helt styr på sin anekdote. Det skrev vi selvfølgelig også om.

Og den borgerlige avis Berlingskes politiske analytiker Thomas Larsen udnævnte efter den første duel mellem statsministerkandidaterne Helle Thorning-Schmidt som vinder.

Jeg skriver disse ord på 100-året for kvinders stemmeret, så det må være passende at slutte af med en fornuftens kvinde-stemme fra Venstres egne rækker. Til Politiken sagde Venstres familieordfører, Tina Nedergaard:

- At pressen er lidt rå over for politikere, det skal vi kunne tåle. Vi ved godt som politikere, at ikke mindst i en valgkamp skal vi stå på mål for vores politik. Jeg vil gerne holde blikket på bolden og sige, at I formidler, og det tror jeg sådan set, at I gør efter bedste evne. Det er en valgkamp, og vi skal kunne tåle det. Vi er professionelle.

 

 

137 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier