Linse: Spørg mig om ALT

Linse Kessler er kendt for at sige og gøre, hvad hun vil. Nu får hun sin egen brevkasse i Ekstra Bladet, hvor hun deler ud af sine erfaringer og meninger – og du kan spørge hende om alt

For abonnenter

Om få uger - helt præcist den 25. januar - kan Linse Kessler føje en ny titel til sit cv: Brevkasseredaktør.

'Linse - lige fra leveren', som den nye brevkasse kommer til at hedde, vil kunne læses på EKSTRA  og i magasinet EKSTRA. Og allerede nu kan du stille dit spørgsmål til den rapkæftede blondine. Det gør du ved at sende hende en mail på adressen linse@eb.dk - husk, at du kan spørge om absolut ALT.

– Hvorfor er det lige dig, der kan give folk gode råd?

– Jeg har prøvet rigtig mange ting i mit liv, og det går jo meget godt for mig. Så jeg vil råde folk efter, hvordan jeg selv har levet. Det kan godt være, de råd ikke passer til alle, men jeg tror, de passer til rigtig mange, siger Linse Kessler.

– Hvordan vil du gå til det?

– Altid med en positiv vinkel. Næsten uanset hvad folk spørger mig om – om det er alvorligt eller sjovt, trist, forfærdeligt eller noget, man er vred over – så vil jeg altid forsøge at se tingene med positive øjne.

– Hvor har du det fra, at du altid kan vende lort til lagkage?

– Jeg ved det ikke, men jeg har altid haft den evne, og den har hjulpet mig – også når jeg har siddet i fængsel og kun havde en bunke ledningsholdere at stå op til.

– Men hvad er dit trick?

– Hver morgen, når jeg vågner kl. 6.15, så smiler jeg. Nogle gange føler jeg mig fjollet og tænker ’slap lige af, din lange, glade bønnestage’. Men jeg ligger og smiler for mig selv, og det gør bare dagen bedre.

– Hvem gav dig gode råd, da du var yngre?

– Min plejemor Hanne gav mig det råd altid at komme til tiden, når man har en aftale. Hvis man kommer dryssende efter det aftalte tidspunkt, pisser man på folk. Mopper sagde altid til mig: ’Ret dig op. Du er en flot pige, men du bliver endnu flottere med en rank holdning’. Og det er rigtigt – holdning betyder alt. Den måde, du bærer din krop på, udstråler hele din personlighed. Det er førstegangsindtrykket, når du kommer ind i et lokale – om det er i skolen, hos bageren eller til et møde. Man kigger ikke ned i jorden og gemmer sig bag hængeskuldre. Nej, man har skuldrene tilbage og hovedet en lille smule højere end de andre. Og nogle vil tænke: ’Hey, kom lige ned fra din piedestal’. Det er lige meget. Du ejer det lokale, når du kommer ind. Det giver også en følelse af at have magten. Sådan, I ved: Bring it on – jeg er eddermame klar!

– Spørger din datter Stephanie om din mening?

– Det har Geggo altid gjort. Og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg skal sige det modsatte af, hvad jeg mener, for ellers gør hun præcis det, hun ikke skal gøre. Hun var syv, da hun ville have en navlepiercing. Så sagde jeg: ’Det er da en fantastisk ide – kom, vi gør det med det samme!’. Så turde hun alligevel ikke. Jeg holdt den gående i fire år på den måde. Hun fik den først, da hun var 11.

– Hvordan vil du råde om skønhed og plastikkirurgi?

– Jeg vil aldrig give et lægeråd, for det har jeg ingen forstand på. Men jeg er en erfaren patient med tre ansigtsløft og seks brystoperationer. Mange spørger mig på Facebook, hvor store bryster de skal tage. Det er rigtig svært, og man skal vide, at det kræver sin kælling at rende rundt med meget store implantater. Det kræver nosser at stå op imod de her jante-kommentarer og blikke, man får. I dag ser folk ikke ned på mig på grund af mine bryster, men det har taget mange år.

– Kan man spørge dig om alt?

– Ja, bare skyd løs – jeg skal nok svare på det hele. Jeg glæder mig vildt meget til at høre fra jer alle sammen. Og jeg kan også give dårlige råd.

– Hvad mener du?

– Jeg møder tit børn, der bliver mobbet. Det kan være tykke Frida, der lugter af sved og har rødt hår, som fortæller mig, at hun er ked af sit liv. Hun har prøvet at snakke med mobberne, men det virker ikke – så hvad skal hun gøre? Der råder jeg hende til at klappe dem en på skallen. Det kan ikke nytte noget, at man ligner en blød sok, man må slå igen. Det er ikke et godt råd i traditionel forstand, men det er et godt råd, fordi det virker.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier