... men det skal jeg jo ikke blande mig i

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg blev sat på plads af sin partiformand Lars Løkke. Politikere redigerer ikke aviserne. Foto: Peter Hove Olesen
Venstres politiske ordfører Inger Støjberg blev sat på plads af sin partiformand Lars Løkke. Politikere redigerer ikke aviserne. Foto: Peter Hove Olesen
For abonnenter

DET HAVDE JEG ikke lige set komme. I den forløbne uge mindede Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby mig om min gamle mor.

Min mor er kendt for at sige og mene en hel masse om sine børns gøren og laden for til sidst at komme med denne afsluttende melding: ’… men det skal jeg jo ikke blande mig i’.

DR Nyheders direktør Ulrik Haagerup indkaldte forleden ’Deadline’-vært Adam Holm til en kop kaffe, fordi Holm havde vist en bog frem for åben skærm med billeder af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

I DEN ANLEDNING  skrev Ellen Trane Nørby blandt andet i en mail til Mediawatch (digitalt nyhedsmedie om medier):

’Krasnik og Adam Holms kritik og ønske om en åben mediedebat er både relevant og nødvendig, og jeg synes, den skal hilses velkommen og tages –ikke forsøges trynet og tiet ihjel.’

Så vidste Nyhedsdirektøren det, inden han havde samtalen med sin medarbejder.

Han vidste i øvrigt også, at Ellen Tranes partifælle, kulturordfører Michael Aastrup Jensen mente, at DR som et public service-organ selvfølgelig skulle kunne vise Muhammed-tegningerne i en debat. For det havde Aastrup skrevet på Twitter.

Alligevel stod der længere nede i Mediawatch-artiklen, at Venstre ikke mener, at politikere skal blande sig i DR’s linje i forhold til at bringe Muhammed-tegningerne.

Her var det så, jeg kom til at tænke på min mor.

Jeg kan sagtens være enig med hende, men hun behøver ikke at blande sig i alting. Og hvis hun gør, så må hun da stå ved det.

TIDLIGERE I FORLØBET efter Charlie Hebdo-massakren blandede Venstres politiske ordfører Inger Støjberg sig en del i, om Jyllands-Posten skulle bringe tegninger fra Charlie Hebdo eller ej. Det skete efter, at JP’s redaktør Jørn Mikkelsen ganske nøgternt havde gjort rede for, at valget i høj grad handlede om medarbejdernes sikkerhed.

Det var ikke kun mig, der blev lidt træt. Det gjorde partiformand Lars Løkke åbenbart også.

Han sagde ifølge Politiken:

’Jeg redigerer ikke Jyllands-Posten. Jeg redigerer ikke nogen aviser. Jeg har den tilgang til det, at vi skal værne om ytringsfriheden. Det betyder, at vi i morgen skal sige det, vi også ville sige i går.

Vi skal jo ikke med afsæt i det her pludselig sige noget, vi ikke mener, og det lægger jeg egentlig trygt i Jyllands-Postens redigerende hænder.’

’Så gør det indtryk på mig, at han (Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen, red.) åbent, modigt og ærligt siger, at der indgår nogle sikkerhedsmæssige overvejelser i den måde, Jyllands-Posten er blevet redigeret på. Det skal vi ikke bruge til nu at rette fingre mod Jyllands-Posten. Det skal vi bruge til at forstå, hvad det er for kræfter, vi er oppe imod.’

MEGET KAN MAN tit sige og mene om Lars Løkkes dømmekraft, men her ramte han plet. Måske skulle han sende et par af sine undersåtter i Venstre på kursus i armslængdeprincipper og pressens frie ret til prioritering og redigering… Men det skal jeg selvfølgelig ikke blande mig i.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier