Mit store kagesvigt

Martine Hansen - vinder af den store bagedyst - og 1,2 millioner så finalen. (Foto: DR/ Carsten Molll)

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

På redaktionsmødet torsdag morgen kom jeg for skade at udstille mig selv.

- Hvordan kan den kage der vinde, er den ikke helt vildt skæv? spurgte jeg med henvisning til finalen i ’Den store bagedyst’, som fandt sted aftenen før.

Jeg blev mødt af vantro blikke, lettere hovedrysten og en mumlen om, at det jo var meningen med den kage. Jeg havde med andre ord ikke forstået en skid af det hele.

Sandt nok. På finaleaften stod jeg og klogede mig ved et arrangement om kvinder og ansvar.

Jeg talte bl.a. andet om, hvor vigtigt det er at være bevidst om, hvad der sker i verden omkring os. Man må følge med, se tingene i det store perspektiv, sagde jeg.

Alt imens jeg selv var totalt ignorant over for denne aftens virkelig nære begivenhed, som samlede familier og venner over hele landet foran skærmene.

Ved nærmere eftertanke var der vist også en del sidste øjebliks-afbud til mit arrangement. Hmmmm ...

Hvor stor en begivenhed, jeg var gået glip af, gik for alvor op for mig senere på dagen. Det kom mig for øre, at Ekstra Bladets og TV3’s dokumentarprogram ’Jagten’ var blevet udskudt, således at det ikke skulle sendes samtidig med kagefinalen.

Ekstra Bladets Miki måtte simpelt hen vige pladsen for bagedystens Micki.

Trykket af situationens alvor tonede jeg rent flag som den, der ikke har set ét eneste afsnit af bagedysten, og foretog en rundspørge på redaktionen: Hvad er det fede ved programmet?

’Det er noget familie-noget’. ’Det er fordringsløst’. ’Det er nemt at gå til … kan du bage, eller kan du ikke bage’. Sådan lød nogle af svarene. Én sagde ganske enkelt: ’Altså, det er kage …’

- Du er den eneste, der ikke ser det, Karen, sagde opinionsredaktør Mads Kastrup og betroede mig, at han havde været overbevist om, at Micki ville vinde, og dermed havde han tabt en shawarma til en af sine døtre.

Nu kunne jeg godt mærke, hvor det bar henad, men for at være helt sikker fik jeg nogle tal på bordet:

Denne sæson af ’Den store bagedyst’ blev den hidtil mest sete med et gennemsnit på 993.000 seere.

1,2 millioner så finalen.

Programmet er særligt populært blandt børnefamilier, og 58 pct. af seerne ser programmet sammen med andre.

På den baggrund turde jeg slå det fast. Her var den! Sammenhængskraften. Den, som de taler om derude i DR, når de forsvarer licensbetalingen.

Sammenhængskraften er en kage. Kage er noget, vi giver til hinanden.

9 kommentarer
Vis kommentarer