Når små tricks hjælper

 

’Supertricks’ er på 60 sider og koster 199 kr. Kan købes på nettet hos Saxo.dk og BoD.dk
’Supertricks’ er på 60 sider og koster 199 kr. Kan købes på nettet hos Saxo.dk og BoD.dk
For abonnenter

Tegneserie-bold

 

I en ikke  så fjern fortid kunne to gamle venner, den danske tegner Ole Andersen og FIFA’s præsident, Sepp Blatter, sidde over en kop øl og snakke om det, der optog meget af deres tid: FODBOLD.

Og samarbejde  kunne de også. 76-årige Ole Andersen, som tidligt udrejste til Schweiz, har altid spillet fodbold. Han var været træner, og han spiller stadig, når ellers benene og hjertet vil være med. Indtil flere hjerteoperationer og en enkelt nærdødsoplevelse har ikke fået ham til at stille støvlerne på hylden hjemme hos hustruen Barbara i pittoreske Luzern.

78-årige Blatter  hævder selv, at han i sine unge dage i Valais i Schweiz var en frygtet angriber med en tordenstøvle af en højrefod. Beviser findes dog ikke.

De to ældre  herrers samarbejde udviklede sig til en række fodboldbøger med hovedvægten lagt på tricks og finter. Noget af det, som giver kulør på fodboldkampene. Ole Andersen tegnede, og Sepp Blatter skrev begejstrede forord.

'Hvis man udvikle en spillers personlighed, bevægelser og finter, skal man begynde i en tidlig alder. Det er vigtigt, at man bliver i stand til at vinde en-mod-en-situationerne.

Hvordan det kan lykkes, er vist i Ole Andersens ’Supertricks på en meget enkel måde. Det er en perfekt hjælp på den unge spillers vej til at blive en teknisk dygtig fodboldspiller'.

Sådan skrev  Sepp Blatter i forordet i en tidligere udgave af bogen, hvor illustrationerne viste brasilianske Ronaldo og italienske Del Piero for fuld udblæsning.

Nu har Ole Andersen udsendt en ny udgave af sin ret lækre bog. Foreløbig er den kun på dansk. Senere følger den i en engelsk og tysk udgave. Men denne gang er det uden forord fra Blatter.

De to ellers  så gode venner taler ikke længere sammen. Ole Andersen føler, at Blatter har snydt ham for en stor opgave for FIFA. Andersen skulle have tegnet hele fodboldens historie. Blatter er sur over, at danskeren også arbejder på en bog om Blatter og de mange korruptionssager i FIFA. Faktisk er Blatter så vrissen, at han har bremset bogen ved schweiziske retsinstanser.

Fra Schweiz  meddeler Ole Andersen, at han er ved at have styr på juraen, og at bogen om Blatter og FIFA kommer på gaden i 2015. Den glæder jeg mig til, for jeg har set nogle vareprøver, og det tegner rigtig godt. Og morsomt.

Indtil da kan børn i alle aldre muntre sig med ’Supertricks’. Den nye udgave har fine eksempler på tekniske detaljer udført at en række af tidens store navne. Ole Andersens nevø Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal viser, hvordan man dribler bag om støttebenet. Neymar laver husmandsfinten, Messi brillerer med skudfinten og chip-sparket, mens Zlatan Ibrahimovic selvfølgelig ligger vandret i luften med sit saksespark. Alt sammen er udført i tegnede og let forståelige illustrationer.

En styrke ved  bogen er, at Ole Andersen også hiver gamle og ofte glemte driblinger og tricks frem. Således er der gensyn med Knud Lundberg og med Stanley Matthews, som spillede, indtil han blev 50 år, og som blev kaldt verdens bedste højre wing. Matthews var driblingens troldmand, og han fik en finte opkaldt efter sig. Det er de færreste forundt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier