Tv-kendisser i panik over kong Henrik-afsløring

Foto: Polfoto

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

Åh ja, der er mange svære valg i det daglige på redaktionerne. Så mange vanskelige journalistiske dilemmaer. Hvilke historier skal vi vælge at bruge kræfter på? Hvordan skal vi gribe dem an? Og hvor meget skal vi gøre ud af hver enkelt?

Selv for de kloge kan frustrationerne blive så store, at man må søge hjælp udefra. Således afslørede DR Nyheders fornemste slipseknuder, studieværterne Kim Bildsøe Lassen og Kåre Quist, i den forgangne uge på deres respektive Facebook-sider, at de i flere dage i træk på morgenmøder havde diskuteret, om de skulle dække 'en vis prinsgemal' i TV Avisen 21.30. Her tænkte Quist og Bildsøe naturligvis på den sygemeldte kong Henrik og Ekstra Bladets afsløring af turen til Venedig.

Måske skulle de bare have ringet til deres kollega Cecilie Beck på den anden store tv-station med public service-forpligtelser.

TV2 Nyhedernes vært skrev nemlig skråsikkert i en anden debat-tråd på Facebook:

'Prinsens afstikker til Venedig er kun en god historie, hvis den er ledsaget af spekulationer om årsagen, og vi beskæftiger os generelt ikke med spekulationer i 19- og 22-udsendelserne, hvor vi bestræber os på at fortælle om de ting, der reelt er sket'.

Den lader vi lige stå et øjeblik, mens vi vender blikket mod, hvad der så rent faktisk skete om aftenen på DR 21.30 efter to dages tvivlrådighed. Rigtig gættet. Ikke et ord om kong Henrik. Til gengæld havde redaktionen valgt at bringe et indslag med ren spekulation om, hvornår Helle Thorning mon udskriver valget.

Således var vi lige vidt og for at sige det rent ud, synes jeg, de er nogle kluddermikler på begge stationer.

Den royale familie er ansat til at være offentlige personer, betalt af skatteyderne. Når de fejrer dronningens 75-års fødselsdag med pomp og pragt, er de på arbejde. Når én af de højt betalte hovedpersoner sygemelder sig fra dette arbejde og alligevel tager sydpå og viser sig offentligt i et turist-centrum, så er der tale om en vaskeægte samfundsrelevant nyhed for alle danske skatteydere. Punktum.

Og den nyhed ville i særdeleshed have klædt public service-kanalerne, som i dagevis sendte uendelige mængder af ren og skær beundrings-tv fra dronningens fejring.

Sværere er det altså heller ikke. Og som Cecilie Beck skrev længere nede i føromtalte debat-tråd efter at have været i clinch med bl.a. Ekstra Bladets tv-vært Paula Larrain:

'… jeg vil nu i øvrigt give Paula ret i, at det ikke havde været helt skævt med en kort nyt, som det hedder hos os, med overskriften: kritik af prins Henrik'.

Der er håb endnu - i hvert fald for TV2.

109 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste historier
Hent flere