Mølby: Real Madrid er de flestes favoritter i aften

Sådan må det være, når man er i sin tredje Champions League-finale i træk mod et hold, som de færreste havde spået en chance tidligere på sæsonen. Men lad os nu bare sige det, som det er: Alt kan ske i Kiev i aften

Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix.
Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix.
For abonnenter

Jeg tror, at vi kan gå hen og få en af alle tiders mest underholdende og dramatiske finaler i Champions League-historien.

Ofte siger man, at det første mål bliver afgørende. Men det tror jeg alligevel, at de færreste forventer i aften.

Lad os se på, hvad der kan blive afgørende for hvert af de to hold.

Zidane til en træning forud for Champions League finalen. Foto: Gabriel Bouys/Ritzau Scanpix.
Zidane til en træning forud for Champions League finalen. Foto: Gabriel Bouys/Ritzau Scanpix.
 

Derfor vinder Real Madrid
Fornuften siger de fleste, at Real Madrids klasse og enorme rutine i Champions League vil gøre udslaget.

Real Madrid har været her før, og det er deres turnering. De har klassen.

Når lyset bliver tændt i Kiev, sker der ikke noget, som Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos og alle de andre stjerner ikke har set før. I modsætning til de fleste af Liverpools spillere.

Real Madrid har ikke præsteret i den spanske liga, men i Champions League kan de bare noget. Der er en aura omkring Real Madrid i Europa, og det løfter dem.

I flere engelske medier har det været præsenteret som om, at Real Madrid er så arrogante, at de tror, at de bare kan møde op og hente pokalen.

Der var naturlig glæde, da Real Madrid kvlificerede sig til Champions League finalen. Foto: Francisco Seco/AP.
Der var naturlig glæde, da Real Madrid kvlificerede sig til Champions League finalen. Foto: Francisco Seco/AP.
 

Den fejl tror jeg ikke, at Zinedine Zidane vil begå. Han er nervøs, og han har helt sikkert fortalt sine spillere om, hvad Liverpool kan. Han vil have sagt, at hvis man løber ind i problemer, så kan Liverpool have afgjort tingene, inden man genfinder sig selv.

Zinedine Zidane ved også, at Real Madrid vil blive tvunget til at løbe mere og kæmpe mere, end de har prøvet det i flere måneder.

Men Marcelo og Real Madrids offensive spillere vil helt sikkert slikke sig om munden over muligheden for at isolere unge Trent Alexander-Arnold i Liverpools højre side. Og de vil teste Dejan Lovren.

Hvis det kan lykkes, vil der komme muligheder, rigtig store muligheder for Real Madrids angribere.

Cristiano Ronaldo har ikke mange gode år tilbage, men han er til gengæld en leder for Real Madrid i de helt store kampe.

Han er en spiller, som de andre ved, at de kan stole på, når alt er på spil, og det vil give holdet ro.

På midtbanen vil de boldsikre Kroos, Modric og Casemiro forvente, at de kan dominere og få en flittig Liverpool-trio i Henderson, Milner og Wijnaldum ud at løbe i trekanter.

Og så bliver det en meget lang aften for Liverpool, som det var det, da man tabte til Sevilla i Europa League-finalen i Basel for to år siden.

Salah og Firmino skal levere, hvis Liverpool skal vinde den eftertragtede pokal. Foto: Martin Rickett/AP.
Salah og Firmino skal levere, hvis Liverpool skal vinde den eftertragtede pokal. Foto: Martin Rickett/AP.
 

Derfor vinder Liverpool
Real Madrid er arrogante. De tror, de allerede har vundet pokalen, og de har mødt flere bedre hold end Liverpool allerede i turneringen. De skal bare møde op.

Real Madrid laver ikke noget om for at stække Liverpool. De vil lade Jürgen Klopp om at bekymre sig om dem.

Hvis det er tilfældet, får de sig et chok.

Uanset hvad der sker, tror jeg, at det bliver en kamp på Liverpools præmisser.

Liverpools spillestil har været ren kryptonit for samtlige modstandere i Champions League indtil nu.

Alle modstanderne har stolet på deres egne offensive kvaliteter, for det er de samme kvaliteter, der har bragt dem til Champions League.

Men når man står over for Liverpools omstillingsspil, som har været i absolut verdensklasse i år, kan man hurtigt komme i problemer. Jürgen Klopp har studeret Real Madrid, han har vundet over dem tidligere, og han er en mester i at forberede sit mandskab på træningsbanen.

Klopp skal på hårdt arbejde hvis Liverpool skal vinde i Kiev. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix.
Klopp skal på hårdt arbejde hvis Liverpool skal vinde i Kiev. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix.

Nøglen til at gøre Cristiano Ronaldo mindre effektiv, er at stoppe forsyningen, så jeg forventer at se et Liverpool-hold, der fokuserer på de spillere hos Real Madrid, som ofte fodrer ham.

De spillere, der godt kan lide at varme bolden lidt og slå dræberafleveringer, vil blive overfaldet.

Det vil for det første stække Real Madrids offensiv, men samtidig vil det gøre det muligt for Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah at blitze en Real Madrid-defensiv, som vi må sige, at vi har set stærkere i tidligere sæsoner.

De kan trække Sergio Ramos ud i løbedueller på de 20 tønder land, der vil opstå bag den defensivt udisciplinerede Marcelo, og de kan score mål ud af stort set ingenting på en indbyrdes forståelse, som er unik.

Samtidig har også Liverpool traditioner i denne turnering. De tror på mirakler.

Det kan godt være, at en finale er nyt territorium for spillerne, men institutionen Liverpool og de mange fans, der har ofret alt og taget turen til Kiev, har prøvet det her før.

Og de vil skubbe deres hold fremad. Liverpool-spillerne vil have ild i øjnene.

Flere plus artikler om sport her:

FC Midtjylland har mange salgsbare spillere, men målsætningen for næste sæson er europæisk gruppespil. Foto: /Anita Graversen/Ritzau Scanpix Sport og Spil FC Midtjylland i kæmpesatsning for europæisk succes

Bubacarr Sanneh tiljubles af Erik Sviatchenko efter den utrolige vigtige scoringen på Brøndby stadion i mandags. Sport og Spil Pris-eksplosion: Købt for halvanden million i vinter – nu koster han 50!

Rivaler og dommerne var efter Romain Grosjean oven på crashet i Barcelona. Foto: All Over Press Sport og Spil Grosjeans onde spiral: Han har Kevin på hjernen

Andreas Christensen og Chelsea tager lørdag i mod Romelu Lukaku og Manchester United i dette års FA Cup finale. Foto: AP Sport og Spil To mand under pres: Fyringstruet og upopulær i klubben  

9 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier