Brittas datter og svigersøn: Bag millionhandel med ejendomme

Brittas datter og svigersøn sigtet i den store svindelsag: Investerer i kolonihavehuse, afslører oplysninger fra adskillige kilder

Mens Britta Nielsens ældste datter Jamilla Hayat - ifølge hende selv - lånte til dagen og vejen af Britta Nielsen, så har Brittas datter og svigersøn investeret i kolonihavehuse.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af oplysninger fra tinglysningen, kilder og salgsannoncer. Det drejer sig om køb og salg af huse i kolonihaveforeningen H/F Ishøjgaard til en værdi af flere millioner kroner.

Begge Britta Nielsens to døtre, søn og svigersøn er sigtede for groft hæleri i den store svindelsag fra Socialstyrelsen, hvor bagmandspolitiet mistænker dem for at nyde godt af penge fra databedrageri.

Ifølge en ny redegørelse fra Kammeradvokaten til Sø- og Handelsretten har Britta Nielsen bankoverført 11,4 millioner kroner til ’tre nærtstående personer’ samt overført ’et mindre beløb til en fjerde person’, som hun har tilknytning til.

’Hertil kommer, at der løbende er sket meget betydelige kontanthævninger’, skriver kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

Kolonihavehusene nævnte Jamilla Hayat ikke med et eneste ord, da hun blev konfronteret på TV.

Ifølge tinglysningen står Kian og Jamilla i dag som ejer af to huse på henholdsvis Smørblomststien og Kornblomststien.

Seks huse

Tre kilder har dog uafhængigt af hinanden udpeget fire andre huse, Kian også har eller har haft via stråmænd.

– Han ejer seks grunde derude. De koster typisk 500.000 til 600.000 kroner, men ender ofte med at gå for over en million kroner, fordi man skal betale for ’løsøre’, siger en person tæt på foreningen, der ønsker at være anonym af hensyn til sin sikkerhed.

I sommer forsøgte Kian Mirzada at sælge to af husene. Det afslører salgsannoncer i Den Blå Avis. Det ene var på Smørblomstsstien, mens han dagen efter havde endnu en annonce med stort set samme tekst og samme kontakt telefonnummer. Denne gang drejede det sig om et hus til 750.000 kr.

Arbejde for Kian

Tomasz Nalikowski har arbejdet for Kian gennem en årrække og har derfor indgående kendskab til husene i Ishøj. Han har også lavet arbejde på Britta Nielsens hus i Hvidovre.

Tomasz Nalikowski er involveret i en sag, hvor Kian og tre andre er tiltalt for vold og frihedsberøvelse mod ham.

I retsdokumenterne i forbindelse med sagen, bekræfter Kian, at Tomasz har arbejdet for ham gennem længere tid. Kian fortæller også i retsdokumenterne, at han ejer flere ejendomme.

– Kian har mindst seks ejendomme ude i Ishøj, men han har også solgt i hvert fald en, siger Tomasz Nalikowski.

– Han bruger venner og familie som stråmænd, så det på papiret ser ud, som om han og Jamilla kun har to huse. Jeg har hjulpet med at bygge flere af dem fra bunden, siger han.

Udover kolonihaverne ejer Jamilla og Kian i dag en andelslejlighed i Hvidovre, der er beslaglagt af bagmandspolitiet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kian og Jamillas huse

Hus 1: Smørblomststien

Kian Omid Mirzada ejer i følge tinglysningen dette hus på Smørblomststien. I sommer forsøgte han at sælge huset, der er opført i 2014. Pris: 650.000 kr. - hertil kommer eventuel løsøre. På et af salgsbillederne kan man se en hvid Range Rover Evoque, der er identisk med den model flere kilder har set både Britta Nielsen og datteren Jamilla køre rundt i:

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hus 2: Klokkeblomststien 

I sommer havde Kian en annonce i Den Blå Avis, hvor han forsøger at sælge dette hus beliggende på Klokkeblomststien for 750.000 kr. Kontaktnummeret var Kians og det samme mobilnr., da han havde et andet hus til salg dagen før, viser opslag i Mobilepay. Det er ikke muligt at se via tinglysningen, hvem der i dag ejer dette hus.

Kian brugte samme mobilnummer til at forsøge at sælge to huse i sommer.
Kian brugte samme mobilnummer til at forsøge at sælge to huse i sommer.
 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hus 3: Smørblomststien 

Dette nyopførte hus blev solgt i 2017 for et ukendt beløb. Der er nabohus til Kians andet hus på vejen og næsten identisk med det. Sælgeren er personen H.A.M., der i følge en kilde tæt på Kian er en af hans forretningsforbindelser og blev brugt af Kian som stråmand.  

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hus 4: Kornblomststien 

Dette hus er i følge tinglysningen ejet af Brittas datter Jamilla Hayat. Huset ligger meget attraktivt i H/F Ishøjgaard i anden parket ud til åbne naturarealer. Det er uvist, hvad købsprisen har været. 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hus 5: Kløverstien 

 

Denne grund er i følge tre af hinanden uafhængige kilder ejet af Kian via en stråmand. I følge tinglysningen er det et familiemedlem, der også hedder Mirzada, der på papiret står som ejer. Vedkommende er bosat i Sverige. Håndværkere er lige nu i gang med at opføre et stort hus på grunden.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hus 6: Klokkeblomstsstien 

Dette hus er i følge tre af hinanden uafhængige kilder ejet af Kian via stråmænd. I følge tinglysningen står der to personer på skødet. Den ene er M.R., der arbejder for Kian. M.R. har desuden adresse samme sted i Hvidovre som Kians firma. Den anden person H.A.H. har vidnet i en sag, hvor Kian sammen med 3 andre er tiltalt i en sag om vold og frihedsberøvelse. I et vidneudsagn har H.A.H forklaret, at han kender Kian ’meget godt’, og at de er venner. Huset er helt nyopført.

Ekstra Bladet er besiddelse af billeder fra en af Kians håndværkere, da fundamentet bliver støbt - og det færdige hus nedenunder. 

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Formand: Kun eje et hus

Formanden for H/F Ishøjgaard ønsker ikke at kommentere sagen, men fortæller generelt at en person kun må eje et kolonihavehus - og at det ikke er tilladt at leje sit kolonihavehus ud. 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Jamillas advokat: Intet med Britta at gøre 

 

Ekstra Bladet har bedt Jamilla Hayat om en kommentar til kolonihaverne - og om Britta Nielsen har været til at finansiere dem. Hendes forsvarer Peter Secher svarer:

– Kolonihaverne har INTET med min klients mor at gøre. Interviewet handlede kun om forholdet mellem min klient og hendes mor. Ikke om hendes egne forhold.

– Grundene - det drejer om 2 - er erhvervet billigt og husene er bygget af Kian efterfølgende, skriver han og tilføjer, at der kun er betalt for at bygge kolonihaven ikke for grunden.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Konkurser  i bagagen

Her på Gungevej i Hvidovre har Kian Mirzada i dag to firmaer registreret. (FOTO: Olivia Loftlund)
Her på Gungevej i Hvidovre har Kian Mirzada i dag to firmaer registreret. (FOTO: Olivia Loftlund)
 

Det er umiddelbart svært at se, hvor Brittas datter og svigersøn har fået penge til at købe ejendomme for. I et interview på Kanal 5 erkendte Jamilla Hayat, at hun gennem en årrække havde lånt omkring 1 million kroner af sin mor til dels en bil og til dagen og vejen. 

Jamilla, der er uddannet på CBS, har tidligere fra 2006 til 2011 haft en butik ’Setsu-african art’, der handlede med afrikansk kunst og brugsgenstande - og fra 2011 til 2012 havde hun en mexikansk fastfood restaurant i Hvidovre. 

Manden Kian Omid Mirzada har i mange år drevet forskellige virksomheder primært inden for rengøring og byggebranchen. Siden 1.7. 2012 har han også været personlig ejer af firmaet Feeleys, der har retten til at forhandle en te-drikken Feeleys. Firmaet holder til på Gungevej i Hvidovre. 

Her ligger også hans nuværende firma Get2Work ApS indenfor byggebranchen. Det havde i 2015, 2016 og 2017 en omsætning på henholdsvis 152.000 kr. 169.000 kr. og 360.000 kr. 

Kian Mirzada er tidligere i 2013 gået konkurs med firmaet G2WORK ApS, der er registret indenfor rengøringsbranchen. Kian er også stifter af firmaet KARLSSON'S ENTREPRISE ApS indenfor byggebranchen, der blev opløst efter konkurs i maj 2017. 

Ektra Bladet har stillet en række spørgsmål til Kian Mirzada gennem en person, der tog hans telefon, men som nægtede at være Kian. Der er endnu ikke kommet svar. 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Bagmandspolitiet: Løbende beslaglæggelser

Hos Bagmandspolitiet (SØIK) ønsker man ikke at be -eller afkræfte om kolonihaverne er i kikkerten:

- Vi foretager løbende beslaglæggelser, hvis vi mener, at pengene stammer fra Socialstyrelsen. Det gør vi, så det størst mulige beløb kan komme tilbage i den danske statskasse. Hvad vi konkret har beslaglagt, ønsker vi ikke at fortælle på nuværende tidspunkt af hensyn til efterforskningen, skriver presseansvarlig i SØIK.