Facaden krakelerer: Rivalerne lugter blod

Manchester City-mandskabet virker mentalt trætte og ser tyngede ud. Rivalerne lugter blod, når de ser et svækket City-hold. Foto: Anthony Devlin/Ritzau Scanpix

Manchester City viser forbavsende store svagheder, mener Jan Mølby i sin ugentlige klumme

Vi fik endnu et brag af en fodboldkamp, da Manchester City og Liverpool spillede returkamp i Champions League i tirsdags. Også selv om de neutrale måske ikke fik den spænding, de havde håbet på. 

Jürgen Klopp og Liverpool havde læst Manchester City, også selv om Pep Guardiola stillede op i en overraskende formation med tre mand i bagkæden og fem offensivt orienterede midtbanespillere. 

Dermed blev det til tre nederlag i fire kampe mod Klopp i denne sæson og tre nederlag inden for en uge for Manchester City og Guardiola. 

Manchester City bliver engelske mestre inden for et par uger uden problemer, og det skal ikke undervurderes, hvor stor en præstation de har leveret i denne sæson. 

Men Liverpools succes mod Manchester City vil helt sikkert give opmuntring til de andre topklubber i forhold til næste sæson, hvor det ellers ikke er længe siden, at der blev talt om, at Guardiola nu definitivt havde fået lagt grundstenene til adskillige sæsoner med dominans.

Aftenens opgør:

Tottenham slikker sig i hvert fald om munden inden kampen på Wembley i aften. De har energi, fysisk styrke og gode spillere, og de har helt sikkert spottet svagheder hos Manchester City.

 

Jeg synes, at vi ser nu, at facaden er begyndt at krakelere hos Pep Guardiola, der var langt fra sin normale kølige og afdæmpede fremtoning i tirsdags. 

Når Manchester Citys spillere og fans fejrer mesterskabet som den triumf, som det vil være, tror jeg hurtigt, at Pep Guardiola vil begynde at gruble og spekulere over og muligvis revurdere sin filosofi og tænkning omkring fodbold. 

Det er noget, han vil komme til at slås med i sig selv i de kommende måneder.

Guardiola stoler ikke på egne idéer:

Jeg synes, at vi ser, at når hans hold vakler og er under massivt pres i de helt store kampe, så vakler han også. 

Så føler han alligevel, at han er nødt til at hjælpe dem med små eller store taktiske justeringer, selv om han brugt al sin tid på træningsbanen på at forberede dem på netop de situationer. 

Guardiola fodrer sine spillere med så mange idéer, og alligevel stoler han ikke helt på dem i de helt pressede situationer.

 

Hvis han havde haft succes med at chokere Liverpool med den opstilling, ville han være blevet betragtet som det største geni nogensinde. 

Men jeg tror, at han ind imellem overtænker tingene, og han er helt klart blevet påvirket af, at Jürgen Klopp har forstået, hvordan man håndterer det rent taktisk. 

Selv om man stadig får indtryk af, at Manchester City har flere gode spillere end Liverpool. 

Det handler blandt andet om, at man for alt i verden forsøger at holde sig i kontakt med Manchester City. 

At man ikke kommer for langt bagud, for når de begynder at vakle i kampene – og det gør de – så er der muligheder, man kan udnytte. 

Det var netop den besked, som vi fik i pausen i FA Cup-finalen i 1986, hvor vi var bagud 0-1 ved pausen. I må for alt i verden ikke komme længere bagud, for der skal nok komme en mulighed til os.

Det gjorde der, og det gjorde der også for Liverpool i tirsdags, da de først havde stået imod det massive pres i første halvleg. Efter pausen var de klart bedst.

 

Men jeg synes også, at det er problematisk, at vi lige nu ser et Manchester City-mandskab, hvor spillerne virker mentalt dødtrætte. 

De har nærmest siden november vidst, at de styrede mod et sikkert engelsk mesterskab. Og vi vidste siden december, hvor man trak Basel i Champions League, at man var nærmest garanteret en plads i kvartfinalen. 

Så man har kunnet spille meget mere frit end rivalerne i en lang række kampe, og alligevel ser vi nu, at spillerne ser tyngede ud. 

Jeg tror, det har noget at gøre med den intensitet, der kommer fra Pep Guardiola, og de krav, som han stiller til sine spillere hver eneste dag til træning og i kampene. Nogle af de ting, som vi tidligere har rost ham for. 

Men det er ikke sundt, når spillerne lærer mere i træning end i kampe. Det er i kampene i de svære situationer, at du som spiller selv finder løsningerne – og lærer mest.

Se også: Mølby: Han er uden tvivl årets spiller i Premier League

kommentarer
Vis kommentarer

Læs alle de ekstra gode +historier

Alle
Ubådssagen
39
Specials
44
Serier
29
Krimi
1108
Historie
228
Kendte
1823
Samfund
3806
Skæbner
1581
Guider
1264
Sport
2696
Sex&samliv
580