Bros mediebrok: Sex og substans

Foto: Linda Johansen
Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediepolitikken efter i sømmene

I SIDSTE UGE var det meningen, at jeg sammen med kolleger skulle have besøgt det store amerikanske nyhedsmedie NPR (National Public Radio), men i sidste øjeblik blev besøget aflyst.

Vi fik aldrig rigtig lusket ud af dem hvorfor, men alt tyder på, at Ekstra Bladet er for fræk for det meget pæne amerikanske organ.

Der blev i hvert fald mumlet noget om, at NPR –sikkert efter et nærmere kig på Ekstra Bladet på nettet –havde fundet, at vi som medier var for forskellige. Underforstået: For mange bare damer og sex hos os.

Vi lod os selvfølgelig ikke slå ud og fik ad andre veje alt at vide om den interessante transformation, NPR har været igennem de seneste år, indtil de landede i deres nuværende form som fuldblods multi-medie.

Men jeg ville da gerne have fortalt de pæne mennesker på NPR, at man ikke behøver være så sexforskrækket, selv om man er i den seriøse nyhedsbranche.

Der ligger skam mange gode historier og gemmer sig på det område.

SE NU bare historien om de to tidligere topbosser på den nu lukkede britiske skandaleavis News of the World, som fik lov at smage deres egen medicin, da anklageren i retten afslørede, at de havde haft en affære i årevis.

Anklageren begrundede den intime afsløring om udenomsægteskabelig sex med, at det var vigtigt for retten at vide, hvor nært de to var forbundne. At de vidste de samme ting om de skandaløse aflytninger af kendte mennesker.

Well, well, som de siger i Amerika. Der kom i hvert fald en saftig historie ud af det, som har trukket godt på Ekstra Bladets frække website.

Sex sælger som bekendt varen. Og når varen er en god journalistisk historie, så skulle man da være et skarn, hvis man af bar bornerthed vendte blikket bort.

INDRØMMET, vi bringer også historier, der handler mere om sex og mindre om substans end den førnævnte. Hos os får du f.eks. historien ’Kama sutra –de ti frækkeste’ ledsaget af forbrugervenlig sådan-gør-man-grafik.

Men hvem siger, at man ikke både kan være til hardcore, politiske afsløringer og samtidig sætte pris på lidt munter information om sex. Det går hånd i hånd hos os som i livet i øvrigt.

HVILKET MINDER mig om, da jeg for år tilbage læste Politikens chefredaktør Bo Lidegaards bøger om forhenværende statsminister Jens Otto Krag. Hold da op, der var nogle vilde historier om damer i dem. Og hvor blev det pludselig meget sjovere at læse de tykke bøger.

Måske er det samme Bo Lidegaard, der står bag den skelsættende overskrift ’Jeg synes generelt, at der skal flere hår på fissen rundtomkring’, som spiller op til billedet af den frække standupper Sanne Søndergaard. Her hiver hun godt og vel ned i trussen, så ikke meget er overladt til fantasien. Det er en gammel sag tilbage fra april, men nu har den i dagevis ligget på Politikens website som blikfang for en serie af i øvrigt glimrende Politiken-fotografier, som læserne kan købe.

JO, SEX sælger. Og det behøver ikke gå ud over substansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste historier
Hent flere