Styrtede i døden foran brandfolk

Charlotte Jensen var vidne, da en 57-årig kvinde styrtede i døden for at undslippe en brand

Se interviewet med Charlotte Jensen i klippet over artiklen

Brandtragediens første dødsoffer i Løgstør natten til tirsdag var en 57-årig, afrikansk kvinde, der i panik forsøgte at undslippe flammerne gennem et kvistvindue på 2. sal.

– Hendes 17-årige søn holdt med alle sine kræfter fast i hendes arme, mens hun prøvede at få fodfæste på en tagrende. Imens råbte vi til Falck-folkene, at de skulle skynde sig. De baksede for at komme op og hjælpe kvinden. Men nåede det ikke. Pludselig mistede hun grebet og styrtede til jorden, fortæller et øjenvidne Charlotte Jensen.

Så dødsstyrtet
Hun overværede den 57-åriges dødsstyrt fra sin terrasse i sidebygningen, der ligger vinkelret på den brændende boligblok.

– Det var ikke et rart syn. Pludselig fløj hun gennem luften, og der lød et bump. Hun var åbenbart død på stedet, siger Charlotte Jensen.

På det tidspunkt strømmede brand- og redningsfolk fra Løgstør og omegn til brandstedet på Bredgade 75. Alt var et kaos af sirener, røg, skrig og gråd.

Næsten samtidig kom den omkomne kvindes 20-årige datter ud af bygningen med to af sine tre børn i favnen.

– Hun vidste, at der manglede et barn, og derfor løb hun fortvivlet rundt, fortæller Charlotte Jensen.

Men tragedien skulle vise sig endnu værre, da den unge afrikanske kvinde fik øje på sin egen mors livløse skikkelse på jorden.

Samtidig forsøgte sønnen at komme over i en sidefløj til den brændende bygning ved forsigtigt at bevæge sig langs taget ved hjælp af tagrenden. Han blev i sidste øjeblik reddet over i en af Falcks redningslifte.

Tilbage i den brændende lejlighed var en fireårig afrikansk dreng, der blev fundet af røgdykkere. Hans liv stod ikke til at redde.

– Det var ganske forfærdeligt at stå der helt magtesløs og uden at kunne hjælpe, siger Charlotte Jensen.

Otte på sygehuset
– Da brandvæsnet ankom, stod flammerne op gennem taget. Det var meget voldsomt, siger Bjarne Meng Pedersen, vicepolitikommissær og leder af Løgstørs nærpoliti.

Foruden de to omkomne måtte op mod otte personer køres på skadestuerne i Aalborg, Thisted og Farsø.

Se interviewet med Charlotte Jensen i klippet over artiklen

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier