Så selvmord som eneste udvej: Hjælp til psykisk syge er et u-land

Christian Buhl nåede ikke at få hjælp, før han følte sig så værdiløs og magtesløs, at han opfattede selvmord som den eneste udvej. Han ønsker ingen helterolle og kan ’bestemt ikke’ anbefale den destruktive metode: - Jeg var bare fantastisk heldig. (Foto: Per Rasmussen)
Nødråb fra deprimeret mand der ikke fik psykologhjælp, forsøgte selvmord og overlevede mirakuløst rejser debat om sundhedsvæsenets træghed overfor psykisk syge

- Samfundets indsats overfor psykisk syge er et u-land. Jeg var selv på herrens mark og fik først hjælp, da jeg skød mig selv.

Det fastslår Christian Buhl. Efter en nedtur gik han ned med en depression, og i 11 måneder kæmpede han forgæves for at få adgang til en psykolog.

I desperation endte han med at forsøge at tage sit eget liv.Christian Buhl overlevede mirakuløst med førligheden i behold. Tre år senere er han rask og igen aktiv som flyttemand.

Læs hele Christians fortælling i Ekstra Bladets lørdagsmagasin eller på EKSTRA:

Foto: Per Rasmussen Tæt på Skød sig selv i hovedet...og overlevede

Blokerer for rigtig behandling

Men østjydens kritik af sundhedsvæsenet gør stærkt indtryk på førende psykiatere.

En af dem er formanden for Psykiatrifonden.

- Lad mig slå fast med syvtommersøm: Piller uden snak er en dårlig idé. Antidepressiv medicin kan aldrig stå alene for uanset folks diagnoser, så vil den type sygdom altid påvirke deres liv og selvopfattelse, og vi ved jo, at specielt mange mænd utvivlsomt er meget påvirkelige overfor dybe livskriser , siger Anne Frank Lindhardt, formand for Psykiatrifonden.

Christian Buhl nåede ikke at få hjælp, før han følte sig så værdiløs og magtesløs, at han opfattede selvmord som den eneste udvej. Han ønsker ingen helterolle og kan ’bestemt ikke’ anbefale den destruktive metode:

- Jeg var bare fantastisk heldig, siger han

Læs hele temaet i dag i Ekstra Bladets lørdagsmagasinet side 6-11 og på EKSTRA:

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste historier