27 millioner rigere: Karrierens næstbedste dag

2010-vinderen af World Series of Pokers Main Event Jonathan Duhamel triumferer i One Drop og scorer pokerkarrierens næststørste gevinst

Jonathan Duhamel med karrierens andet guldarmbånd. Det første var selveste Main Event. (Foto: WSOP)
Jonathan Duhamel med karrierens andet guldarmbånd. Det første var selveste Main Event. (Foto: WSOP)

Canadiske Jonathan Duhamel kunne ikke have valgt meget bedre, hvis han selv skulle bestemme, hvor karrierens andet World Series of Poker-armbånd (WSOP) skulle komme fra.

2010-verdensmesteren vandt tirsdag WSOP’s største highroller, den $111.111-dyre One Drop-turnering som har elementer af velgørenhed over sig, da $5555 af indskuddet går direkte til at sikre rent drikkevand i den tredje verden.

For fjerde gang blev turneringen, som kom til verden på den pokerglade Cirque de Soleil-milliardær Guy Lalibertes initiativ, afholdt, om end der i år kun var tale om en ’lille’ udgave – i fjor og i One Drops første år kostede det en million dollar at spille med, og præmierne var derefter.

Så Jonathan Duhamel måtte nøjes med fire millioner dollar, ca. 27 millioner danske kroner, i førstepræmie, hvilket under sommerens WSOP kun bliver overgået af selve Main Event.

Se også: En drøm til 46 millioner kroner

Og dermed hans ’næststørste dag’ i pokerkarrieren, som Duhamel udtrykte det.

- Turneringen og dens formål betyder meget for mig. Så at vinde den er virkelig en ære. Jeg kender Guy (Laliberte, der ligesom Duhamel er fransk-canadier), og det var ham, som startede den. Jeg har også været talsmand for One Drop.

- Turneringen og de velgørende penge vil hjælpe mange mennesker, så det er en dobbelt sejr, sagde Duhamel efter sin triumf.

Nummer to i årets One Drop tog det med velgørenheden temmelig bogstaveligt. Hvor nogle pokerspillere donerer en procent af deres præmiepenge til One Drop-organisationen, valgte Bill Klein at donere hele sin gevinst på $2,5 millioner. Som mangemillionær i dollar gennem sin entreprenør-virksomhed, filantrop og kun hobbypokerspiller gjorde andenpladsen ikke den store forskel i privatøkonomien.

Se også: Ekskæreste dømt for pokeroverfald

Tredjepladsen gik til Daniel Colman. Den pressesky amerikaner vandt den store One Drop sidste år og var på utrolig vis tæt ved at vinde den ekstreme turnering endnu en gang.

Også pokerlegenden Phil Hellmuth var en overgang chipleader, men måtte nøjes med en sjetteplads – dog udbyggede han sine rekorder som den spiller med flest WSOP-finaleborde og -cashes.

Finalebordet forløb ikke uden (ægte) drama. Med tre spillere igen blev turneringen sat på pause, da en tilskuer fik et hjerteanfald og måtte hastes på hospitalet.

- Det øjeblik satte tingene i perspektiv. Naturligvis håber vi alle, at han klarer sig, sagde Duhamel.

Se også: Fra Monaco med 12 millioner i bagagen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen