53 millioner på toppen: Når poker er svært uretfærdigt

Udskilningsløbet i verdens største pokerturnering er i fuld gang; de indledende dage bød på nogle vilde hænder og slemme badbeats 

En af de mest omtalte hænder fra indledningen på årets WSOP Main Event blev spillet mellem Gaelle Baumann (billedet) og Vanessa Selbst.
En af de mest omtalte hænder fra indledningen på årets WSOP Main Event blev spillet mellem Gaelle Baumann (billedet) og Vanessa Selbst.

Med 7221 deltagere er 2017-udgaven af World Series of Poker Main Event den tredjestørste i historien kun overgået af 2006 og 2010.

$8.150.000 - ca. 53 millioner kroner - venter senere i juli til den dygtige og heldige vinder.

For der skal held til, hvis man skal klare sig igennem det minefelt af badbeats og setups, som verdens største pokerturnering er.

Spørg bare turnerings-dronningen Vanessa Selbst. Hun er en af verdens bedste og mest frygtede spillere og røg ud allerede på første level på et tidspunkt af turneringer, hvor mange stadig er i gang med at ankomme og spiller yderst forsigtigt.

Man vinder ikke WSOP Main Event på førstedagen, men kan kun tabe den, så det gælder bare om at holde sig i live. Som på de indledende etaper af Tour de France, hvor favoritterne lader op til bjergetaperne og den afgørende enkeltstart.

Vanessa Selbst blev slået ud af franske Gaelle Baumann, som blev kendt, da hun i 2010 blev tier og højest placerede kvinde i selvsamme turnering.

Begge flopper sets med henholdsvis esser og syvere, men Baumann rammer den fjerde syver på turn.

Efter river better Vanessa Selbst lidt over potten, hvorefter den franske kvinde går all-in, hvilket efterlader Selbst med en beslutning for sit turneringsliv.

- Det kan blive en hurtig Main Event for mig. Jeg ved ikke, om jeg er god nok til at folde den her, siger Vanessa Selbst på livestreamet.

- Du kan have A7 i hjerter, så jeg er nødt til at kalde. Har du fire ens? Jeg var tæt på at folde, siger hun, mens hun rejser sig.

Franskmanden sagde efterfølgende til WSOP.com:

- Den er rigtig svær at folde. Det er virkelig en svær situation at være i, og hun troede, jeg ville skubbe med A7. Hvis jeg skubber A7, er det et okay kald. Jeg sagde ja, men nej, jeg ikke skubber der, når jeg tænker over hånden. Med den bet-størrelse kunne hun nemt have et større fuldt hus, lyder analysen fra Baumann.

Hånden blev livestreamet (med forsinkelse), men optræder slet ikke på den gennemgang af de tre startdages vildeste hænder, som Pokernews har begået.

Her er vi ude i varianter, hvor folk ville råbe højt om, at onlinepoker er fusk, hvis det var sket på computeren.

Eksempelvis var der en trevejs all-in med AA mod AA mod KK, hvor dealeren laver en straight flush, så spillerne deler puljen.

En royal straight flush mod fire ens ramt på river fik man også at se ...

Se også: Årets mest populære poker-mester

Se også: Amerikaner sikrer sjældent poker-hattrick

Se også: Super-senior scorer dobbelt-triumf

Se også: Pokerverdensmester vinder guld for anden gang

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen