Bekræftet: PokerStars indgår USA-forlig og køber Full Tilt

Fuld tilbagebetaling til alle med tilgodehavender hos det fallerede pokerselskab

Full Tilt - inklusiv gælden til spillerne - bliver nu overtaget af PokerStars i en trevejs aftale, der også inkluderer de amerikanske myndigheder.
Full Tilt - inklusiv gælden til spillerne - bliver nu overtaget af PokerStars i en trevejs aftale, der også inkluderer de amerikanske myndigheder.

En meget stor del af verdens pokerspillere opbrugte tirsdag deres 'One time'.

Et år og fire måneder efter den såkaldte 'Black Friday', hvor de amerikanske myndigheder lukkede effektivt ned for onlinepoker i USA, kan pokerspillere verden over nu glæde sig over, hvad der allerede minutter efter offentliggørelsen blev døbt 'Super Tuesday'.

Verdens største pokerselskab, PokerStars, har indgået forlig med de amerikanske myndigheder og opkøber samtidig Full Tilt. Aftalen indebærer også fuld tilbagebetaling til de mange spillere, som har penge til gode hos Full Tilt, da det efter 'Black Friday' viste sig, at Full Tilt var insolvent.

Det skriver PokerStars i denne pressemeddelelse.

Velrespekterede Diamond Flush Poker var først med nyheden og har postet både pressemeddelelser fra begge selskaber og analyse på hans site. Den overvældende interesse fra spillere med penge i klemme har dog lagt siden ned.

Forlig til 4,4 mia. kr.

Hele aftalen lyder på $731 millioner (ca. 4,4 mia. kr.), hvoraf nogle af pengene går til de amerikanske myndigheder, men $330 millioner af forliget udgør Full Tilts gæld til spillere verden over.

PokerStars betaler $547 millioner til de amerikanske myndigheder, hvorefter amerikanske kunder så skal ansøge det amerikanske justitsministerium for at få deres tilgodehavender.

De resterende $184 millioner i aftalen er gælden til ikke-amerikanske spillere - herunder danske. Pengene bliver indsat på en separat konto, hvorefter ikke-amerikanske kunder kan hæve dem uden restriktioner inden for 90 dage, efter aftalen er færdiggjort, hvilket vil ske inden for syv dage.

Havde 140.000 kr. i klemme

En af de mange danskere, som havde penge i klemme er Kresten Nielsen. Han er kun hobbyspiller, men lavede to store resultater lige omkring Black Friday, hvilket betyder, at der står ca. 140.000 kroner på hans Full Tilt-konto.

- Det er fuldstændigt vildt. Jeg har ikke lavet andet end at tjekke nyheder de sidste par dage. Jeg var ude og hente min dejlig kone, da jeg får en sms. Så er jeg inde på PokerStars og kigge, hvor der står, at det er gået igennem.

- For satan det er vigtigt. Der er champagne til alle. Tungt beløb for mig, som lige havde lavet to store resulter, lige før de brød sammen. Hatten af for, at PokerStars gør det, men der er nok mere i det end som så, siger Kresten Nielsen til ekstrabladet.dk.

Full Tilt genåbner

PokerStars har planer om snarest muligt at relancere Full Tilt på markeder uden for USA. Før de vender tilbage til Danmark, kræver det dog en dansk licens. Selskabet vil fortsat have hovedkvarter i Dublin, men spilleslicensen overføres til Isle of Man, hvor PokerStars har hovedkvarter.

- Det er for tidligt at offentliggøre strategiske planer for Full Tilt, men første skridt er at genåbne sitet, tilbagebetale alle spillere og begynde at genopbygge Full Tilts omdømme, skriver Eric Hollreiser, kommunikationschef for PokerStars, i denne udtalelse.

Bestyrelsesmanden for PokerStars, Mark Scheinberg, udtaler:

- Vi er glade for at have lagt denne sag bag os og samtidig have sikret os retten til at operere i USA, når lovgivningen tillader det. Resultatet viser vores fortsatte førerposition i onlinepoker-industrien og vores forpligtigelse til at samarbejde med regeringer og lovgivere for at sikre de højester standarder af sikkerhed for spillerne.

Ifølge denne FAQ oprettet af PokerStars' Lee Jones på pokerforummet 2+2 er der ingen umiddelbare planer om at søge licens i Danmark, Frankrig, Spanien, Belgien eller Estland.

Andre nøglepunkter

Aftalen mellem det amerikanske justitsministerium og PokerStars indebærer desuden blandt andet:

* Både PokerStars og Full Tilt kan vende tilbage til amerikanske marked, hvis/når USA giver licens til udbydere af onlinepoker.

* PokerStars giver ikke USA medhold i, at pokergiganten har forbrudt sig mod amerikansk lovgivning.

* Ledelsen af Full Tilt, Ray Bitar, Howard Lederer, Rafael Furst, Chris Ferguson og Nelson Burtnick må ikke ansættes i det nye selskab.

* Grundlæggeren af PokerStars, Isai Scheinberg, træder tilbage inden 45 dage. Tiltalen vedrørende bl.a. hvidvask af penge frafalder, men den strafferetlige del af tiltalen er ikke en del af dette forlig.

Full Tilts pressemeddelelse kan ses her.

Det amerikanske justitsministeriums pressemeddelelse kan ses her.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen