De skal spille om 52 millioner kroner

Her er deltagerne på finalebordet af Wolrd Series of Pokers hovedturnering

Smilene fra finalebords-deltagerne giver sig selv. I midten står turneringsleder Jack Effel med armbåndet. Fra venstre: Russell Thomas, Jacob Balsiger, Jeremy Ausmus, Steven Gee, Greg Merson, Jesse Sylvia, Robert Salaburu, Andras Koroknai og Michael Esposito. (Foto: AP/David Becker)
Smilene fra finalebords-deltagerne giver sig selv. I midten står turneringsleder Jack Effel med armbåndet. Fra venstre: Russell Thomas, Jacob Balsiger, Jeremy Ausmus, Steven Gee, Greg Merson, Jesse Sylvia, Robert Salaburu, Andras Koroknai og Michael Esposito. (Foto: AP/David Becker)

Efter ti dage med World Series of Pokers hovedturnering er finalebordet fundet. De såkaldte 'Octo-Nine', som 28. oktober vender tilbage til Rio-kasinoet i Las Vegas for at spille om en førstepræmie på lige knap 52 millioner kroner. For femte år i træk er finalebordet nemlig udskudt af hensyn til amerikansk tv.

Man kunne godt have ønsket sig, at nogle af de spillere, som var med i opløbet, havde klaret sig en smule bedre.

Eksempelvis danske Lasse Sørensen, som sluttede på en 115. plads. Eller en af canadierne Gavin Smith (96. plads), Sorel Mizzi (151. plads) eller allerbedst Daniel Negreanu (160. plads). For slet ikke at tale om en af følgende kvinder: Gaelle Baumann (10. plads), Elisabeth Hille (11. plads) eller Vanessa Selbst (73. plads).

De ni medlemmer af 'Octo-Nine' kunne nemlig godt have været lidt mere ophidsende.

Største navn er Greg Merson, som tidligere på sommeren vandt et armbånd og p.t. fører kampen om at blive årets WSOP-spiller foran Phil Ivey.

Her er oktober måneds finalebordsdeltagere.

1. Jesse Sylvia, 43.875.000 chips
26 år, Las Vegas, USA

Chipleaderen er en professionel pokerspiller, som oprindeligt er fra Massachusetts i det nordøstlige USA. Sylvia har en universitetsuddannelse, men lever p.t. af poker.

2. Andras Koroknai, 29.375.000 chips
30 år, Debrecen, Ungarn

Finalebordets eneste ikke-amerikaner er fra Ungarns næststørste by Debrecen. Den 30-årige pokerpro vandt for to år siden LA Poker Classic på World Poker Tour til over $1,7 millioner.

3. Greg Merson, 28.725.000 chips
25 år, Laurel, USA

Den unge pokerpro har allerede haft et fantastisk World Series of Poker, som har budt på fire cashes - heraf tre top 10-placeringer. Først blev det til en femteplads i event #28 ($2500 NL hold'em fourhanded) og siden sejr i event #57 ($10.000 NL hold'em sixhanded) til over $1,1 millioner. Med finalebordet i Main Event rykker Merson forbi Phil Ivey i kampen om at blive årets WSOP-spiller.

4. Russell Thomas, 24.800.000 chips
24 år, Hartford, USA

Den unge forsikringsmatematiker er for anden gang dybt i Main Event. Sidste år blev det nemlig til en 248. plads. Finalebordet er den 24-årige amerikaners fjerde cash til World Series of Poker.

5. Steven Gee, 16.860.000 chips
57 år, Sacramento, USA

Alderspræsidenten på finalebordet er oprindeligt fra Kina, men bor nu i Californiens hovedstad. Tidligere har han arbejdet som revisor, men familiefaderen ernærer sig nu udelukkende ved pokerbordene. I 2010 vandt han sit første WSOP-armbånd i en $1000-event.

6. Michael Esposito, 16.260.000 chips
44 år, New York, USA

Finalebordet kom som en tidlig fødselsdagsgave for Esposito, som fylder 44 år om tre dage. Til daglig arbejder han som børsmægler i New York, men er samtidig hobby-pokerspiller. Hans hidtil største cash i en turnering stammer tilbage fra 2003 og lyder på $33.600 for en tredjeplads i de amerikanske 7 Card Stud-mesterskaber i Atlantic City.

7. Robert Salaburu, 15.155.000 chips
27 år, San Antonio, USA

Texaneren er et forholdsvist ubeskrevet blad i poker. Største live-resultat før dette finalebord var en sejr i en $1000-sideturnering sidste år til NAPT Uncasville, som gav lige godt $17.000.

8. Jake Balsiger, 13.115.000 chips
21 år, Portland, USA

Finalebordets junior kan med en sejr blive den hidtil yngste vinder af Main Event - yngre end både Joe Cada og Peter Eastgate, som begge var tæt på de 22 somre. Efter sommeren ferie skal han i gang med sidste år af sin bachelor på Arizona State University.

9. Jeremy Ausmus, 9.805.000 chips
32 år, Lamar, USA

Shortstacken ved finalebordet er også professionel pokerspiller. Samtidig er han familiefar med endnu et barn på vej. Den 32-årige amerikaner har også en universitetsgrad fra hjemstaten Colorado.

1 af 4 Chipleaderen Jesse Sylvia jubler over en vunden pot. (Foto: AP/David Becker)
2 af 4 Greg Merson kan vinde sit andet guldarmbånd denne sommer. (Foto: AP/David Becker)
3 af 4 Franske Gaelle Baumann boblede det officielle finalebord og må nøjes med en tiendeplads. (Foto: AP/David Becker)
4 af 4 Smilene fra finalebords-deltagerne giver sig selv. I midten står turneringsleder Jack Effel med armbåndet. Fra venstre: Russell Thomas, Jacob Balsiger, Jeremy Ausmus, Steven Gee, Greg Merson, Jesse Sylvia, Robert Salaburu, Andras Koroknai og Michael Esposito. (Foto: AP/David Becker)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen