Sådan taber man $40.000 på 40 sekunder

Theo Jørgensen er klar med et nyt kapitel til sin 'bog' om highstakes Omaha

Nu overspillede SB så sine KK, hvilket i min bog er helt sort, men det sker jo. Guderne må vide, hvordan han kom frem til, at de KK skulle være størst i det spot ... (Foto: Neil Stoddart)
Nu overspillede SB så sine KK, hvilket i min bog er helt sort, men det sker jo. Guderne må vide, hvordan han kom frem til, at de KK skulle være størst i det spot ... (Foto: Neil Stoddart)

EM i fodbold har naturligvis min store fokus lige nu, men specielt op til slutrunden har jeg fået spillet en hulens masse på Pokerstars store Pot-limit-Omaha-borde.

For mit vedkommende kommer lysten til onlinepoker meget i stimer, og jeg hygger mig helt overdrevet med det for tiden. Jeg er blodigt på den for året, men heldigvis er halvdelen af det tabte reddet hjem her inden for den sidste måned.

Spillet er jo pænt stort, så selvfølgelig skal der være nogle store sving, specielt hvis vi lige vælger at stive taksten fra de normale $50/$100 til $200/$400. Derfor er de ca. $150k, jeg er i hullet med i år, ikke synderligt meget på de her takster.

Et eksempel på hvor hurtigt. der kan ryge $100k til midten, ses ovenfor i PokerStars nye feature, som kaldes boomplayer.

Dvs. at du med et klik kan gengive hænder, du har spillet til alle vennerne, og hvem der nu ellers finder hånden interessant. Da det stadig er på beta-versionen betyder det, at vi teamproer bliver brugt som prøveklude. Så du har derfor endnu ikke denne feature, når du spiller på PokerStars, men lur mig om den ikke kommer meget snart.

Se hånden overfor eller klik her.

Han har stenstikkert AAxx

Her er lidt om, hvad der foregik oppe i krydderen på mig under hånden.

Først siger jeg $800, og med den hånd er det vel meget tæt på standard for de fleste på de takster. Knappen smider, og her er det så, at det begynder at blive interessant, da small blind (SB) raiser til $2800. Big blind (BB) synes tilsyneladende, at 2800$ er for lidt, når vi nu sidder og hygger os, for han stiver den til $9200, og det er nu igen op til mig.

SB kan i teorien have en 'Mugumba'-hånd, som Gustav (Hansen) ville have kaldt det. Altså en hånd der minder meget om min egen, men jeg hælder alligevel til hænder a la AAxx, AKQJ, KKxx. Altså den høje ende.

Læs også:

Se også: Smid bare de esser

BB har derimod med 98 procents sikkerhed AAxx. Så jeg vælger at kalde.

Det er trods alt en meget fed situation at være ude i. Jeg har position på gutten, jeg ved næsten stensikkert, at han har AAxx, og vi har begge to 30K$ at skyde med bagefter. Så mange gange kommer han til at skubbe hans sidste $30k ind i et sort hul med meget få odds, hvorimod det samme praktisk talt bliver umuligt for mig, med mindre han også har mine farvetræk på hans esser.

SB bekymrer mig mindre, for han skal være god nok til at fatte, at BB har AAxx, så hvorfor skulle han skubbe sine resterende $17.800 ind preflop, når han kan nøjes med at se et flop og så skubbe resten ind, hvis han fanger bare det mindste på floppet.

Der er jo ingen grund for ham til at skubbe $11k ekstra i havet, hvis floppet er 22A eller JJA, når vi nu ved, hvad BB har.

Læs også:

Se også: Er der altid mening med galskaben?

Derudover skulle han også vide, at BB er forpligtet til at kalde ligegyldigt, hvad han sidder med, når man tænker på potodds. Så kan man argumentere for, at SB måske kan skubbe mig ud af potten preflop, så der er $9200 ekstra, men gutten skulle også være god nok til at vide, at hvis jeg først kalder de $9200, så kan ti vilde heste ikke holde mig væk fra at kalde resten tre-vejs all-in preflop.

Så den eneste måde, jeg kan se, han rester på, er, hvis han også sidder med AAxx, og så spiller min hånd jo pludseligt meget godt tre-vejs for 100 af de lange.

Overspiller sine konger

Summa summerum. Jeg betaler $9200 og forventer nu rent faktisk et fold fra SB, da jeg tror, han har AKQJ eller lignende. Da SB så raiser, ved jeg godt, hvad klokken er slået og er meget overbevist om, at jeg er ude imod to gange AAxx.

Så man kan vel godt umiddelbart vurdere, at jeg ikke helt fattede, hvad et femte es lavede på floppet. Resten er historie.

Nu overspillede SB så sine KK, hvilket i min bog er helt sort, men det sker jo. Guderne må vide, hvordan han kom frem til, at de KK skulle være størst i det spot, og det kostede så aktuelt for os begge to. For det siger jo sig selv, at BB får umådeligt svært ved at slippe hans hånd ligegyldigt, hvad floppet hedder.

Under alle omstændigheder har jeg endnu et kapitel til bogen 'Hvordan man taber $40.000 på 40 sekunder' på plads.

Theo

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen